Diari La Veu del País Valencià
El Consell Rector d’À Punt envia a la Generalitat un pressupost amb els 69 milions reclamats per Marco

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat aquest matí un avantprojecte de pressupost de 68.998.354 euros per al pròxim any. D’aquest pressupost, 53,7 milions d’euros es destinaran a la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC), l’empresa pública que gestiona la radiotelevisió pública À Punt.

Enguany la CVMC ha disposat d’un pressupost de 55 milions d’euros, dels quals un total de 46,8 milions es destinen a la SAMC, segons ha informat en un comunicat.

Amb el pressupost encara vigent “s’han anat obrint totes les finestres d’À Punt”, explica el text. Al principi d’abril es va estrenar el lloc web. La televisió va iniciar les emissions el 10 de juny i la ràdio (la primera finestra que es va obrir a la ciutadania) tindrà una programació completa des de l’1 d’octubre.

Als quasi 69 milions cal sumar els ingressos previstos per publicitat. Poc més de 23 milions d’euros es destinaran a la partida de personal, 4,5 milions d’euros estan previstos per a inversions en infraestructures i tecnologia i 23 milions aniran destinats a continguts, segons l’avantprojecte. Ara, aquest avantprojecte s’enviarà a Presidència de la Generalitat perquè s’incorpore al projecte de pressupostos del Consell de 2019.

La llei que va crear els nous mitjans públics estableix que els diners del pressupost de la Generalitat que s’hi poden dedicar representaran entre el 0,3% i el 0,6% del total. La directora d’À Punt va explicar el passat dimarts a les Corts que els 55 milions de 2018 suposen el 0,35% dels recursos de l’administració valenciana. Del total, 22,8 milions estan destinats a despeses de personal.

El marge legal, doncs, encara és ampli. Empar Marco ja va apuntar en la compareixença parlamentària que necessitava 70 milions per al proper exercici, “cinc centèsimes més (0,40%)”.

Ciutadans demana explicacions

El grup parlamentari Ciutadans ha sol·licitat la compareixença del president del Consell Rector, Enrique Soriano, per a explicar a què es deu augment de pressupost. “Definitivament no és el moment ni una prioritat per als valencians gastar tal quantitat en els nous mitjans de comunicació públics”, ha comentat el diputat Toni Subiela, per a qui aquesta decisió “no està justificada”.

“No podem tornar a caure en els errors del passat, amb una radiotelevisió valenciana convertida en un forat negre per a l’economia dels valencians i una plantilla sobredimensionada”, ha afegit Subiela. “Els mitjans han de ser una inversió i no una despesa”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa