Diari La Veu del País Valencià
La fi de l’estiu fa créixer el nombre d’aturats valencians amb 1.936 nous desocupats

El nombre d’aturats registrats en les oficines valencianes dels serveis públics d’ocupació va pujar en setembre en 1.936 persones respecte al mes. Un augment que representa un 0,52% i que situa el nombre total d’aturats en 374.995, segons les dades difoses aquest dimarts el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

No obstant això, el nombre d’aturats en termes interanuals ha baixat en 21.039 persones al País Valencià, un 5,31% menys, segons les mateixes fonts.

A l’Estat, el nombre d’aturats va pujar al setembre en 20.441 aturats respecte al mes anterior (+0,6%), la seua menor pujada en aquest mes des de l’exercici 2014. Amb aquest repunt, habitual després de la fi de la temporada estival, el volum total d’aturats va aconseguir finals de setembre la xifra de 3.202.509 aturats.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que l’increment de l’atur d’aquest mes s’ha concentrat especialment en el sector serveis (+1,98%), la qual cosa demostra que l’augment es deu a la fi de la campanya d’estiu. De fet, segons ha detallat, “l’atur baixa de forma important en els sectors industrials (-2,1%) i en l’agricultura (-6,51%), i també ho fa en 14 de les 34 comarques de la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, el responsable del Servef ha recordat que la Generalitat ofereix ajudes de fins a 10.000 euros a les empreses del sector turístic del País Valencià que amplien els contractes dels seus treballadors o els converteixen en indefinits.

Comparteix

Icona de pantalla completa