Diari La Veu del País Valencià
Sothis multiplica per 9 la seua facturació en 10 anys

La tecnològica Sothis preveu acabar l’any en curs amb un creixement considerable, tant en el volum de negoci com en el nombre de clients. El CEO de la companyia, Raúl Martínez, xifra el creixement entorn del 50% en l’exercici en el qual celebra el seu desé aniversari.

L’empresa va començar a operar en 2008, “dies després de la caiguda de Lehman Brothers”, segons explica Martínez, amb 17 treballadors. Eixe any van tancar amb una facturació de 4 milions d’euros, xifra que en 2017 va créixer fins als 37 milions.

Segons expliquen des de la companyia, “la salut de l’empresa queda acreditada per la seua capacitat per a generar ocupació tecnològica de qualitat”. Així, Sothis comptava en acabar 2017 amb una plantilla integrada per més de 400 persones i a finals de 2018 estarà conformada per més de 700, totes elles amb una filosofia comuna “basada en la passió i l’esforç, així com en la col·laboració, a compartir amb els nostres clients, proveïdors i societat tot aquell coneixement que entenem que és important per a ells”, destaca Raúl Martínez.

És precisament “el tracte personalitzat i proper i la solució adaptada a les necessitats reals del client” el que fa “diferent” aquesta tecnològica, segons explica el CEO Raúl Martínez. Un servei que aporta valor real al client i del qual Sothis és diferencial en abordar les “diverses parts del seu procés de transformació digital, des de la integració de les tecnologies de la informació, a les tecnologies de gestió empresarial i industrial”, subratlla el directiu. De fet, aquestes són les tres potes del negoci i des de Sothis asseguren que no hi ha cap altra consultora que puga oferir eixos serveis a l’hora.

Segons destaca Raúl Martínez, l’ocupació generada en aquesta companyia és “de qualitat i de llarga durada”. “Retenim talent, a més de Madrid i Barcelona, en altres zones com València i Castella i Lleó en les quals històricament no hi havia tantes oportunitats en l’àmbit de les tecnologies”, assegura el CEO, qui va destacar que Sothis “dóna oportunitats als qui entren com a becaris. La majoria es queden, no estan per a traure treball sense més, sinó per a fer créixer la companyia”, va concloure Raúl Martínez.

De fet, segons han explicat, tenen convenis per a treballar amb universitats, ofereixen màsters i la major part de la contractació júnior la fan mitjançant acords amb els centres universitaris. A més, segons han explicat, estan potenciant la formació en Big Data, un perfil que necessiten molt. En aquest temps s’han intensificat els vincles de la tecnològica amb la universitat i els centres de formació, amb la col·laboració de Sothis en la posada en marxa de nous màsters i cursos juntament amb EDEM Escola d’Empresaris, com són el Màster en SAP S/4HANA Sales & SAP Retail i l’ABC de la Transformació Digital, o el Màster en Gestió de Projectes amb SAP PS Universitat Politècnica de València, que enguany realitza la seua setena promoció.

Entre els seus èxits destaca el ser “partners de referència per a SAP, Microsoft o Siemens”. Entre les empreses valencianes més importants, Sothis treballa amb Huevos Guillén i Grupo Royo. Tot i això, el seu principal client és Mercadona. D’altra banda, entre els seus objectius per a 2019 destaca ampliar la seua cartera de clients i les zones d’actuació.

Quant a la seua evolució, l’empresa té el propòsit de seguir en 2019 explorant i intensificant la seua tasca en els sectors en els quals acredita una major especialització, com són l’agroalimentari o químic, farmacèutic, construcció i distribució, però, paral·lelament, explorarà noves línies de negoci com l’analítica i l’explotació de dades.

Tot i que tenen clients que operen a l’estranger, Sothis encara no es planteja una expansió d’àmbit internacional. Tot i això sí que volen créixer dins de l’estat espanyol. Segons han explicat, tenen clients per tot l’Estat i, com que un dels seus pols de negoci consisteix a adaptar el sistema SAP per a empreses, necessiten estar prop dels clients.

Comparteix

Icona de pantalla completa