Diari La Veu del País Valencià
Celaá respon a l’ultimàtum de Torra: L’independentisme no té la solució per a Catalunya

“El president de la Generalitat no ha d’esperar a novembre per a saber la nostra resposta”. Així ha contestat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, a l’ultimàtum de Quim Torra llançat aquest dimarts, quan ha avisat Pedro Sánchez que, “si no hi ha un referèndum abans de novembre, no garanteix estabilitat al Congrés”.

Celaá ha manifestat que “els independentistes no tenen la solució per a Catalunya”, sinó que la solució és “el diàleg i la legalitat”. No obstant això, ha assenyalat que “entre el salt al buit i el 155 perpetu està la convivència que impulsem des del govern d’Espanya” i ha assegurat que el seu executiu no aplicarà l’article 155 de la Constitució “mentre no hi haja raons” per a fer-ho.

La portaveu de l’equip de Sánchez ha reiterat diverses vegades que el camí és “l’autogovern i no la independència; la convivència i no la independència”. A més, ha sigut contundent amb les paraules de Torra: “El govern espanyol no accepta ultimàtums i manté la determinació de continuar per la via del diàleg, la distensió i la calma”. Així mateix, ha indicat que “el govern català ha de garantir la convivència de tots els catalans: els nacionalistes i els no nacionalistes”.

Celaá ha “recordat” al govern català que “una societat dividida no és admissible des del punt de vista democràtic” i, a més, “que és una societat sense futur”. També ha apel·lat a “les ferides obertes”, que “cal contribuir a tancar”. Segons la portaveu, “els catalans a les urnes no volen la independència, sinó que reclamen la convivència”. “Estem demostrant la nostra voluntat de bastir ponts, de construir concòrdia”, ha assegurat.

A l’actual executiu català, li ha indicat que “l’independentisme ha de governar, no gesticular ni conduir a camins que porten a la frustració”. A més, ha denunciat que “Torra s’equivoca animant els violents [per les declaracions d’ahir] i llançant ultimàtums [per hui]”. “A Catalunya sobren gestos i falta responsabilitat”, ha continuat, i ha conclòs que “el camí és la llei i el diàleg”.

Comparteix

Icona de pantalla completa