Diari La Veu del País Valencià
El Suprem confirma la condemna de 4 anys de presó per a Rato pel cas de les ‘targetes black’

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a 4 anys i 6 mesos de presó a l’exministre i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, per un delicte continuat d’apropiació indeguda en el cas de les ‘targetes black’.

La resolució fa seues pràcticament totes les línies mestres de la sentència de l’Audiència Nacional. En el text, la Sala Segona del Suprem afirma que Rato “va mantindre i ampliar un sistema pervertit des del seu origen” que va arribar a apropiar-se de 12 milions d’euros.

Ara serà l’Audiència Nacional qui haja d’executar la sentència i determinar com i quan ha d’ingressar a la presó. A banda de Rato, hi ha 63 condemnats amb penes que oscil·len entre els 4 mesos i els 4 anys i mig de Rato. El Suprem estima un atenuant molt qualificat de reparació del dany a tots els que van retornar els diners a Bankia i al FROB.

En el cas de l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa (mort el juliol passat), s’ha extingit la seua responsabilitat, tot i que l’Audiència Nacional l’havia condemnat a 6 anys de presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa