Diari La Veu del País Valencià
El cementeri d’Alcoi guanya un concurs estatal gràcies a la història d’Ovidi i Teresa

El cementeri d’Alcoi ha guanyat el Concurs de Cementeris d’Espanya organitzat per la revista Adiós Cultural. Concretament, ho fa fet en la categoria de ‘Millor història documentada i ocorreguda al cementeri’. Aquest recinte funerari era un dels 19 finalistes d’aquesta secció gràcies a la curiosa relació entre Ovidi Montllor i Teresa ‘la boja’, que va relatar Diari La Veu. La candidatura ha aconseguit 481 vots. En segon lloc, amb 354, ha quedat el cementeri de Castelló.

Alcoi, a més, també era finalista en la categoria de ‘Millor activitat de portes obertes’ per “la seua variada oferta”; el guanyador, però, ha sigut el cementeri de San Javier (Múrcia). En la categoria de ‘Millor iniciativa mediambiental’, la candidatura guanyadora ha sigut la del cementeri barceloní de Roques Blanques.

El cementeri mancomunat de Chiclana de la Frontera (Cadis) ha aconseguit dos premis en el concurs: el de millor cementeri i el de millor monument. En la categoria de millor monument, el segon lloc ha sigut també per a un cementeri valencià, el de Vinaròs.

Hi ha hagut un total de 6.926 vots realitzats mitjançant la web de la revista Adiós Cultural, dels quals l’organització n’ha pogut detectar 271 que no responien a les regles del concurs. Les votacions han sigut realitzades majoritàriament des d’adreces web espanyoles, encara que també s’han rebut votacions des de França, Bèlgica, Kuwait, Itàlia i Argentina, entre altres països.

Els premis són 3.000 euros al millor cementeri en general, 2.000 a la millor iniciativa mediambiental, 1.000 al millor monument, 1.000 a la millor història documentada i 1.000, també, a la millor activitat de portes obertes adreçada a la societat. També es concedirà una placa de reconeixement als classificats en segon i tercer lloc de cada categoria. El resultat definitiu es pot comprovar al web de la revista.

La quantia del premi serà abonada a l’organisme, associació o persona que ostente la titularitat del recinte o obra premiada després d’aplicar la corresponent retenció legal. Les candidatures presentades s’incorporaran a la Ruta de Cementeris d’Espanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa