Diari La Veu del País Valencià
‘Cultura als Barris’ omplirà València d’espectacles gratuïts els dies 6 i 7 d’octubre

El projecte de ‘Cultura als Barris’ continua la seua gira setmanal aquest primer cap de setmana d’octubre per 12 barris de la ciutat, Arrancapins, Benicalap, Campanar, la Creu Coberta, la Raïosa, Malilla, Natzaret, Sant Marcel·lí, Soternes, Trinitat i Vara de Quart-Tres Forques, on s’han programat tallers, actuacions d’òpera, música, cinema, contacontes, monòlegs, teatre, poesia o dansa, entre altres arts, segons ha informat el consistori.

Aquest tercer any consecutiu de ‘Cultura als Barris’ s’han afegit 14 zones més respecte a la temporada anterior i ara ja en són 24. En tots ells es podrà gaudir de peces culturals gratuïtes i accessibles, una iniciativa que està ideada per a “democratitzar i descentralitzar la cultura”, ha explicat la regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello.

Sobre aquest tema, la regidora ha assenyalat que el que se busca és “la participació ciutadana, la difusió de la nostra història, cultura i llengua, així com la promoció dels diferents sectors dels professionals de les indústries culturals valencianes”. “Volem facilitar l’accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil pel seu lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques”, ha afegit Tello.

La ciutadania podrà triar entre teatre de titelles dels ‘Músics de Bremen’, un concert de música pop a càrrec de Natali McPears, el conta contes ‘Xip, Xap, conte contat’ a càrrec del Tio Vicent o cinema a l’aire lliure amb la projecció del documental Bruno Lomas, rey i rebelde, entre moltes altres actuacions.

El cicle divideix als barris en dos, és a dir, 12 barris una setmana i 12 barris la següent. Durant aquest dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre, s’oferiran diferents activitats culturals a Arrancapins, Benicalap, Campanar, la Creu Coberta, Natzaret, Vara de Quart-Tres Forques, Trinitat, Sant Marcel·lí, Orriols, Malilla, Soternes i la Raïosa, ja que el cap de setmana anterior va ser torn per a Aiora, Cabanyal-Canyamelar, La Carrasca, La Creu del Grau, La Llum, Malva-rosa, Tendetes, Mont-Olivet, Nou Moles, Patraix, Sant Pau i Torrefiel.

Comparteix

Icona de pantalla completa