Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Alacant concedeix a títol pòstum el premi Nou d’Octubre a Ismael López Belda

Compromís per Alacant lliura aquest dilluns, a títol pòstum, el Premi Nou d’Octubre Miquel Grau a Ismael López Belda. Segons ha informat la coalició, el guardó serveix per a retre homenatge al periodista alacantí, que va faltar aquest agost. L’acte se celebra a la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant i està previst que acudisca el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví.

“Ismael López Belda va ser una persona marcada pel seu amor a la ciutat i a les seues històries, que ens anava redescobrint, i per la normalització de la cultura valenciana a Alacant”, ha destacat Natxo Bellido, secretari local de Compromís per Alacant, en un comunicat.

La formació ha recordat que amb aquestos premis es ret homenatge a la trajectòria de persones que, “des del seu compromís polític, professional i cívic, han defensat els valors democràtics, posant fins i tot en perill la seua vida, com el cas de Miquel Grau”.

Els premiats en edicions anteriors han sigut Pere Miquel Campos (primera edició), Alí Andreu Cremades (segona edició), José María Perea (tercera edició), Carmina Pacheco (quarta edició) i Concha Collado (cinquena edició).

Comparteix

Icona de pantalla completa