Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que la factoria Ford d’Almussafes trobarà solucions perquè és la més competitiva d’Europa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat “segur” que la planta que la multinacional Ford té a Almussafes (la Ribera Baixa) és “probablement la més competitiva d’Europa” i que, per tant, “hi haurà solucions”. Així ho ha indicat el president als mitjans de comunicació a Brussel·les, després que aquest dimarts la companyia anunciara que en els pròxims mesos es prendrien “decisions dures” en les plantes europees per tal de buscar rendibilitat.

El cap del Consell ha recordat que la passada setmana va mantindre una reunió amb representants de la companyia, amb els quals està en “absoluta comunicació”, i ha assenyalat que “no hi ha cap novetat que faça pensar que hi haurà alguna acció que pose en perill la factoria d’Almussafes”. El president de la Generalitat ha remarcat també que “quan hi ha un problema de mercat les empreses han de prendre decisions, però jo estic segur que la factoria d’Almussafes és probablement la més competitiva de Ford Europa i estic convençut que hi haurà solucions”.

Puig ha agregat que es tracta de decisions que ha de prendre l’empresa i des del Consell s’està “intentant cooperar en la mesura del possible”, ja que la planta d’Almussafes “és molt més que una factoria que dóna treball a 9.000 persones; és un factor de desenvolupament de tot un clúster d’automòbil que ha generat milers de treballs i centenars d’empreses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa