Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja al Senat el desmantellament de Castor

El Partit Popular, com ja va fer amb la proposta de diferents grups del Senat que va estar liderada per Compromís de crear una comissió d’investigació sobre el projecte Castor, ha rebutjat de nou prendre mesures per a desmantellar aquest projecte energètic fallit. El senador Jordi Navarrete ha defensat aquesta mateixa setmana en una moció dels populars sobre mesures en matèria energètica que s’escometa el desmantellament de les instal·lacions de la mà d’una comissió d’experts, perquè aquesta operació no comporte ni riscos mediambientals ni nous sismes a la zona.

“Aquesta comissió havia d’indicar com procedir i realitzar el procés de reversió al seu estat inicial de la manera més segura i efectiva del magatzem de gas submarí, el segellat dels pous i el desmantellament immediat de totes les instal·lacions tant marítimes com terrestres”, ha explicat el senador per Castelló de Compromís.

Navarrete ha presentat recentment una moció al Senat en la qual es proposa el desmantellament de la planta i la creació d’una auditoria tècnica sobre el projecte Castor de cara a reclamar possibles responsabilitats pel seu mal funcionament en el moment en què l’empresa Escal UGS va ser compensada econòmicament.

“La planta no realitzava correctament les operacions per a les quals va ser dissenyada, de manera que al marge d’uns més que probables errors de disseny i construcció, es van poder donar greus negligències tant en persistir en els treballs d’injecció del gas com en compensar de forma exprés i sense les auditories suficients l’empresa que va desenvolupar aquest fracassat projecte energètic”, ha remarcat Navarrete.

En aquest punt, el senador castellonenc ha insistit en l’obligació de començar a abordar d’una vegada el necessari desmantellament de la planta, que du ja paralitzada per ordre judicial des de setembre de 2013. “No es pot perpetuar a la mar una cara estructura a la intempèrie que suposa restriccions al trànsit marítim, un impacte visual i que tan sols pot comportar alguna desgràcia”, ha remarcat.

“El 28 de juny de l’any passat, en solitari, el PP es va negar a investigar al Senat els nyaps que van envoltar la tramitació del projecte Castor”, recorden des de Compromís. La Comissió d’investigació va estar liderada per Compromís i va comptar amb els suports de PDeCAT, EH-Bildu, Esquerra Republicana de Catalunya i Units Podem-En Comú Podem-En Marea. Ciutadans i PSOE es van sumar a la petició d’investigar les presumptes irregularitats en un assumpte d’interés general. “Com hem vist en les últimes comissions, com ara la de Justícia, la voluntat majoritària dels vots representats al Senat xoquen sempre amb la majoria que suposen el 30% dels vots que té el PP, que impedeixen investigar les coses. Esperem que, almenys, deixen desmuntar aquestos despropòsits”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa