Diari La Veu del País Valencià
Intersindical denunciarà a Brussel·les les agressions contra el valencià

RedactaVeu / València

Una representació de la Intersindical Valenciana participarà a Brussel·les el 31 de març, a l’Assemblea General de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles que es reunirà al Parlament Europeu, on denunciarà el tancament de RTVV, l’eliminació d’unitats escolars en valencià, la prohibició de les emissions de TV3 i CatRàdio al País Valencià, l’incompliment sistemàtic de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i de les normes internacionals signades pel govern espanyol sobre llengües regionals i minoritàries.

Intersindical Valenciana continua així amb la seua tasca de “denúncia internacional de les agressions, tant del Govern Fabra com del Govern espanyol, als drets col·lectius del poble valencià”, segons ha informat en un comunicat fet públic hui.

A més, Intersindical Valenciana, junt amb l’STEI (Intersindical de les Illes Balears), també durà la veu dels Enllaçats per la Llengua al Parlament Europeu i denunciarà els atacs que pateix la nostra llengua al conjunt de territoris de parla catalana.

La Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius del Pobles, del qual Intersindical Valenciana n’és membre fundador, es va constituir a Girona l’abril de 2010. Aquesta Xarxa és un espai d’articulació de moviments socials, organitzacions i sindicats d’arreu del món que actuen pel reconeixement, la promoció i l’aplicació dels drets col·lectius dels pobles.

Cal assenyalar que segons recorda Intersindical Valenciana, un dels principals objectius de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles és la defensa de les agressions contra el territori, les llengües, les cultures i els béns naturals, com a patrimoni de tota la humanitat i a elements bàsics per a l’existència de tot poble, defensant-les de tota mena d’agressió.

La Xarxa va nàixer en el marc del Fòrum Social Mundial, sobretot a l’impuls que aquest li donà en la seua edició de Belém l’any 2009 a Brasil.

Manifestació pel respecte del processos sobiranistes

Finalment, Intersindical Valenciana participarà, a més, el dia 30 de març, a la manifestació convocada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC) per demanar a les institucions europees que garantisquen formalment que es respectaran els processos sobiranistes que hi ha en marxa actualment a Europa i perquè es rebutge qualsevol oposició antidemocràtica dels Estats perquè els ciutadans i ciutadanes de qualsevol nació que vulguen exercir el seu dret a l’autodeterminació ho puguen fer.

Comparteix

Icona de pantalla completa