Diari La Veu del País Valencià
Les societats musicals demanen l’IVA reduït per a la venda d’instruments

La Confederació Espanyola de Societats Musicals ha sol·licitat al govern espanyol que l’IVA dels instruments musicals baixe del 21% actual al 10% i que se suprimisca completament aquest impost en els casos en què els instruments siguen destinats a l’educació.

Segons ha informat la Confederació de Societats Musicals, amb seu a València, aquestes eines de treball, ensenyament o teràpia no han sigut incloses, “sorprenentment”, dins del denominat IVA cultural com sí que ho estan altres manifestacions (cinema, teatre i dansa). Aquesta és una de les recomanacions que la confederació ha realitzat en defensa d’un marc normatiu diferenciat per a les societats musicals i professionals del sector.

Per açò, s’ha unit a la campanya promoguda per Comúsica –una organització empresarial sense ànim de lucre composta per fabricants, importadors i comerciants–, que desenvolupa diverses iniciatives per a sensibilitzar sobre aquest assumpte a l’administració pública i perquè els instruments musicals deixen de ser considerats un article de luxe. Aquesta rebaixa beneficiaria al voltant de 750.000 persones a l’Estat, el 7,8 per cent de la població.

Entre les accions que duen a terme està la recollida de signatures a través de la plataforma digital Change.org; l’enviament de cartes a diverses instàncies del govern espanyol, com ara el Ministeri de Cultura o d’Hisenda; la recerca de suports d’associacions, entitats o conservatoris, i la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials.

El president de la Confederació de Societats Musicals, Vicente Cerdà, ha manifestat que espera que el govern espanyol “siga sensible i que tinga en compte per a 2019 la petició que als instruments musicals se’ls aplique un IVA reduït i deixe exempts d’aquest impost els que es destinen per a educació”. “Hi ha multitud d’arguments de pes, no solament en el plànol artístic –ha puntualitzat Cerdà–, que justifiquen prendre aquesta important decisió per a la música a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa