Diari La Veu del País Valencià
Xàbia acumula 65 litres per metre quadrat en 4 hores

El temporal de pluges que afecta el País Valencià ha deixat en les últimes quatre hores 65 l/m2 amb intensitat forta a Xàbia (la Marina Alta).

L’Agència Estatal de Meteorologia ha informat que en les últimes hores s’estan produint pluges persistents a les comarques de la Marina Alta, al nord d’Alacant, a la Safor i al sud de la demarcació de València.

Segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH), també s’han mesurat 11,8 l/m2 a Vilallonga (la Safor); 9,2 l/m2, a Miramar (la Safor), i 8,2 l/m2, a l’Atzúvia (la Marina Alta).

A Oliva (la Safor) s’han arreplegat en les últimes quatre hores 18,3 l/m2; 7,2 l/m2, a Pego (la Marina Alta); 7 l/m2, a La Vall de Gallinera (la Marina Alta), i 4,6 l/m2 , a Cervera del Maestrat (el Baix Maestrat).

Segons Emergències de la Generalitat, també s’han arreplegat 52,1 l/m2 al Cap de la Nau; 42,4 l/m2 , a Benicarló (el Baix Maestrat); 36,9 l/m2 , a Dènia (la Marina Alta); 23 l/m2, als Poblets (la Marina Alta); 8,8 l/m2 , a Sueca (la Ribera Baixa); 5,2 l/m2 , a Barx (la Safor), i 5,2 l/m2 , a Alzira (la Ribera Alta).

La demarcació de Castelló està en alerta roja per fortes precipitacions que en alguns punts podrien superar en dotze hores els 200 litres per metre quadrat i la demarcació de València i el nord de la d’Alacant, en alerta taronja per pluges de fins a 150 l/m2 en dotze hores.

El sud de la demarcació d’Alacant està de moment en alerta groga per pluges de 60 litres per metre quadrat en dotze hores. A més, el litoral de Castelló es troba en alerta groga per vents que podrien arribar als 80 quilòmetres per hora durant aquest dijous i divendres.

Vies tallades a Dénia i Xàbia

Les precipitacions a la Marina Alta han obligat a tallar temporalment algunes de les vies de Dénia i Xàbia. L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha explicat que la situació, no obstant això, se situa dins de la “normalitat”, ja que en la majoria dels casos els carrers han sigut reoberts.

La major part dels problemes s’ha situat en carreteres i camins secundaris, per exemple a l’entorn de la platja de l’Arenal, encara que l’acumulació d’aigua també ha afectat l’avinguda de la Llibertat.

L’alcalde ha relatat que mantenen constant contacte amb els càmpings del terme municipal davant la possibilitat que la situació empitjore i calga desallotjar i ha afegit que coneixen l’ocupació dels hotels per si calguera resituar persones.

A Dénia s’han comptabilitzat 35 litres per metre quadrat en episodis curts, cosa que ha obligat a tallar part d’un dels principals accessos a la ciutat, el camí de Gandia.

L’aigua també ha perjudicat el trànsit en la carretera de la Marineta Cassiana, el camí de la Bota, el camí del Llavador i l’Assagador de la Marjal.

Comparteix

Icona de pantalla completa