Diari La Veu del País Valencià
La patronal hotelera Hosbec arriba a Castelló amb l’objectiu d’estar present en tots els òrgans de la demarcació

La patronal hotelera Hosbec ha aconseguit finalment tindre presència a tot el País Valencià amb la creació de la marca HosbecCastellón, amb la qual busca identificar el grup de treball format pels establiments hotelers de la demarcació que estan integrats a Altur Castelló. Després d’uns mesos de contactes i converses i un any després de la posada en marxa d’HosbecValencia, aquesta associació ha acordat amb els representants de les principals empreses hoteleres de la demarcació de Castelló una àrea comuna de treball com a fórmula per a la defensa i representació dels seus interessos i necessitats.

El procés d’integració s’ha iniciat amb aquest acord pres en una reunió de la Junta Directiva celebrada dimarts i es culminarà en unes setmanes després de realitzar l’alta efectiva dels establiments hotelers, que han mostrat el seu interés a formar part d’HosbecCastellón i que seran aproximadament uns 30.

Entre els objectius que HosbecCastellón es marca a curt termini es troba la formalització de la seua presència activa en tots aquells òrgans i institucions de la demarcació de Castelló, així com la participació com a part fonamental d’Hosbec en les estructures autonòmiques i estatals, com ara la CEV, el Consell Valencià de Turisme, la Confederació Espanyola d’Hotels, l’Institut Tecnològic Hoteler i Invattur, entre d’altres. Tot això, encaixat en una coordinació absoluta tant amb els serveis centrals d’Hosbec com amb la resta de grups de treball.

El programa de vacances de majors de l’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) és una altra de les preocupacions en les quals Hosbec treballa i té el seu impacte directe a la demarcació de Castelló. Molta de la planta hotelera que roman oberta en hivern rep turistes d’aquestos programes.

Altres importants reptes que es plantegen a mitjà termini són la disminució de l’estacionalitat de l’activitat turística; la promoció en nous mercats; els projectes d’intel·ligència turística, i el treball en la professionalitat i la qualificació de l’ocupació turística.

Amb aquestes incorporacions, Hosbec s’acosta a les 300 empreses i establiments associats i supera les 90.000 places d’allotjament “amb una representativitat i legitimitat inqüestionable en les tres províncies”, explica la patronal en un comunicat. Aquesta representativitat pot créixer encara més en aquestos moments en els quals la Unió Hotelera de València s’ha dissolt per interlocutòria judicial en no poder superar el concurs de creditors, de manera que Hosbec roman com l’única patronal hotelera amb representativitat en aquesta demarcació.

Comparteix

Icona de pantalla completa