Diari La Veu del País Valencià
El PSPV, molest per les declaracions de Podem sobre qui hauria d’ocupar la Presidència en el Botànic II

Les primeres paraules del precandidat de Podem a la Generalitat, Ruben Martínez Dalmau, ha obert una nova disputa dialèctica entre els socis del Botànic, especialment entre el PSPV i la formació morada. El portaveu dels socialistes, Manolo Mata, no s’ha xafat la llengua a l’hora de valorar aquest dimecres la postura de Dalmau sobre els hipotètics pactes de govern i els acords sobre la persona que hauria d’ocupar la Presidència en una reedició del Botànic: “És un error parlar d’hipòtesis i d’escenaris que encara no s’han produït. Denota un desconeixement del que passa al parlament cada dia”.

Preguntat sobre la possible incorporació de Podem al govern valencià plantejada per Dalmau, el síndic socialista, de manera irònica, ha dit: “Amb el que estan dient no estem massa convençuts; potser sumem vots suficients amb Compromís”.

El secretari general de la formació morada, Antonio Estañ, ha volgut matisar que les declaracions del seu company Dalmau explicaven “una obvietat” respecte al funcionament dels actuals sistemes parlamentaris. Sobre les informacions publicades que apunten a la possibilitat d’un pacte entre els socialistes i ciutadans, el síndic de Podem ha mostrat la seua sorpresa: “El que no entenem són les amenaces del PSPV de pactar amb Ciutadans i de desfer tot el que el Botànic ha aconseguit”, ha lamentat.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també ha sigut preguntada sobre aquesta polèmica, però ha tractat de restar importància a l’assumpte. Amb tot, ha aprofitat per a enviar una indirecta als socialistes: “El precandidat de Podem únicament va fer referència a una explicació teòrica dels sistemes parlamentaris com ha ocorregut en el cas de Pedro Sánchez. Però més enllà d’això, no li trauria més punta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa