Diari La Veu del País Valencià
El tercer trimestre de 2018 deixa 8.500 aturats menys

L’atur al País Valencià ha descendit en 8.500 persones el tercer trimestre de 2018, la qual cosa suposa una disminució del 2,23%. D’aquesta manera, la taxa d’atur s’ha situat en el 15,29%, amb un total de 371.900 persones aturades.

Segons l’Enquesta de Població Activa (EPA) feta pública aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), en comparació amb el tercer trimestre de l’any passat, l’atur al País Valencià s’ha reduït en un 12,94%, amb 55.300 aturats menys, el tercer descens més important a l’estat espanyol.

En el conjunt estatal, l’atur ha baixat en 164.100 persones en el tercer trimestre, la qual cosa suposa un 4,7% menys que en el trimestre anterior, fins a situar el total d’aturats en 3.326.000 persones i la taxa de l’atur en el 14,55%.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que el País Valencià és la tercera autonomia on més ha baixat l’atur aquest trimestre. No obstant això, el responsable d’Ocupació ha reconegut que les dades “continuen corroborant l’existència d’una important bretxa de gènere en el mercat laboral valencià, ja que la reducció de l’atur s’ha produït íntegrament entre els homes”.

Per aquest motiu, Enric Nomdedéu ha avançat que, des de Labora, “s’està impulsant un ambiciós procés de modernització del Servei Valencià d’Ocupació i es continuaran promovent polítiques per a donar suport als grups de població amb més dificultats”.

Així, ha informat que una delegació de Labora es troba a Trento, Itàlia, compartint amb els companys de l’Agenzia del Lavoro experiències innovadores per a incentivar l’ocupabilitat de les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa