Diari La Veu del País Valencià
Ford redueix els beneficis un 27,2% entre gener i setembre en comparació amb 2017

Ford va registrar un benefici net atribuït de 3.793 milions de dòlars (3.328 milions d’euros al canvi actual) en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa suposa una caiguda del 27,2% en comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons dades publicades per l’empresa.

Els guanys atribuïts del fabricant d’automòbils van caure a causa del mal rendiment que va experimentar l’empresa durant aquest període a Europa i a la Xina. Des de començament d’any, la marca ha matriculat 1,16 milions d’unitats en tot Europa, un 2% menys que en el mateix període de l’any passat, i 585.171 unitats en el mercat xinés, un 30% menys.

Davant d’això, Ford va anunciar que s’aproximen “decisions dures” al ‘Vell Continent’ amb vista a reduir costos i que revisaria “planta per planta” per a deixar d’invertir allà on no fóra rendible, una decisió que podria repercutir en la producció, l’ocupació i fins i tot en el nombre d’instal·lacions, segons alerten els sindicats.

La factoria de Ford a Almussafes (la Ribera Alta) compta amb 7.800 treballadors repartits en quatre torns que produeixen 1.800 vehicles diaris. Així mateix, la firma crearà una unitat de negoci independent per a la Xina, que dirigirà Anning Chen, nomenat nou president i conseller delegat de Ford a aquest país asiàtic com a part de la reorganització dels mercats d’Àsia-Pacífic que la companyia està duent a terme.

D’altra banda, Ford ha anunciat la creació d’una unitat de negocis de Mercats Internacionals gràcies a la qual podran capitalitzar oportunitats de mercats emergents, reduir la burocràcia i comptar amb una estructura de costos adequada i millorada. La facturació de la firma entre gener i setembre es va situar en 109.577 milions de dòlars (96.163 milions d’euros), un 2,1% més que en els nou primers mesos de 2017.

El benefici abans d’impostos de la corporació durant els tres primers trimestres de l’exercici va ser de 4.362 milions de dòlars (3.828 milions d’euros), la qual cosa es tradueix en una reculada del 30,6%.

Segons el fabricant nord-americà, el balanç de la companyia segueix sent “sòlid”, amb 23.700 milions de dòlars (20.802 milions d’euros) d’efectiu i 34.700 milions (30.458 milions d’euros) de liquiditat total.

Ford també reafirma per a enguany uns guanys per acció situats en un rang de 1,30 i 1,50 dòlars (1,14 i 1,31 euros) i un flux de caixa positiu, encara que menor que en 2017.

El fabricant subratlla que, com a resultat de majors costos i de la “incertesa” que afecta tot el sector de l’automoció, juntament amb una “deterioració inesperada” del rendiment de la companyia a Europa i a la Xina, les previsions actuals mostren que no aconseguirà un marge operatiu del 8% o un retorn de capital alt per a 2020. No obstant això, manté el compromís d’aconseguir aquestos objectius al llarg del temps

El president i conseller delegat, Jim Hackett, va assenyalar que Ford continua progressant en els seus esforços de redissenyar la companyia per a ser “molt més competitiva”, amb assignacions de capital més “disciplinades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa