Diari La Veu del País Valencià
Els socialistes de València insten el govern espanyol a iniciar els tràmits perquè el feminisme siga Patrimoni de la Humanitat

Els socialistes de la ciutat de València instaran el govern espanyol a iniciar els tràmits perquè el feminisme puga ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat com va plantejar l’exministra socialista Carmen Alborch, que va faltar aquest dimecres a València, després de rebre el passat 9 d’octubre l’Alta Distinció de la Generalitat.

Així ho ha anunciat aquest dijous la portaveu del PSPV a l’Ajuntament de València i secretària general d’aquesta formació a la ciutat, Sandra Gómez, abans de començar el ple ordinari d’octubre al consistori, del qual Alborch va ser portaveu socialista en la legislatura 2007-2011.

La també primera tinent d’alcalde ha expressat d’aquesta manera la voluntat de la seua formació de fer “un homenatge” a Alborch i ha destacat que “el millor dels homenatges” seria “fer justícia a les seues últimes paraules”. “Aquest és el millor homenatge que podem fer totes les dones espanyoles que hem avançat gràcies a dones com ella i gràcies a referents com ella”, ha exposat.

S’ha referit així al discurs que l’exministra socialista va oferir el 9 d’Octubre al Palau de la Generalitat davant el president, Ximo Puig, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de rebre l’Alta Distinció d’aquesta institució. Carmen Alborch va indicar que el feminisme hauria de ser declarat Patrimoni de la Humanitat i va bromejar dient: “Ací ho deixe”.

Gómez ha afirmat que eixa petició d’Alborch “resumeix tota la seua trajectòria política” i ha assenyalat que per això la seua voluntat de “fer una crida des del Partit Socialista a totes les organitzacions feministes, a totes les persones –dones i homes–que treballem per la igualtat i per derrocar les barreres que molts anys abans va derrocar Carmen” per a poder fer realitat la iniciativa que va plantejar a València en favor del feminisme i de les dones.

“Un dia molt trist”

D’aquesta manera, ha destacat la necessitat d’impulsar “un moviment de sol·licitud al Govern d’Espanya” perquè inicie aquestos tràmits. “Hui és un dia molt trist per a tota la família socialista i per a totes les dones d’aquest país perquè ha mort una de les nostres grans referents en un moment en el qual necessitem referents com Carmen Alborch”, ha asseverat la portaveu socialista i secretària general del PSPV a València.

Així mateix, ha definit Alborch com “una dona que va defensar una ciutat lliure, oberta i moderna que progressa, una ciutat feminista que té l’empremta de la seua carrera professional, política i acadèmica”. En aquest sentit, ha agregat que València “viu, no solament en el ple sinó també en la universitat i en cadascun dels carrers i vides”, el llegat de l’exministra.

“Hui és un dia molt trist per a totes aquelles persones que hem tingut el luxe i el privilegi de ser els seus companys i companyes de lluita, de treball i de batalla. De ser els seus amics i amigues”, ha agregat Sandra Gómez, que ha asseverat que Carmen Alborch “era una persona oberta i afectuosa que s’implicava en tot i per a tots” i que “mai va treballar ni va viure per la política sinó per a la política i la seua ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa