Diari La Veu del País Valencià
Arriben quatre pasteres més i s’eleva fins a set el nombre d’embarcacions localitzades al País Valencià

Efectius de la Creu Roja atenen aquest divendres 20 persones arribades en pastera a les costes de Benidorm (la Marina Baixa) i de la Mata, entre Torrevella i Guardamar del Segura (el Baix Segura); a més, es treballa sobre una tercera pastera arribada a Calp (la Marina Alta), la segona que arriba a localitat aquest divendres. En total, des de la mitjanit han arribat set embarcacions a la demarcació d’Alacant en les quals viatgen unes 67 persones a bord, totes homes.

La nit de dijous a divendres van arribar tres pasteres amb més de 40 persones a bord. Una de les embarcacions, amb 12 immigrants, tots ells homes, va ser interceptada sobre les 20.45h per Salvament Marítim a vora quaranta milles del litoral alacantí. Els seus ocupants van ser traslladats per Salvament Marítim al port de la capital alacantina, on van arribar sobre les 23.00h per a ser atesos per la Creu Roja. Aquestos 12 immigrants, d'”entre 19 i 33 anys”, van afirmar ser de nacionalitat algeriana, segons una portaveu de la Creu Roja. “Aparentment presentaven un estat de salut dins d’uns valors normals i estables”, ha assenyalat també.

No obstant això, tres d’ells van ser portats a l’Hospital General d’Alacant: un per un possible esquinç al turmell, un altre per dificultats per a respirar perquè tenia antecedents asmàtic, i el tercer per dolor a l’estómac després d’haver ingerit combustible (gasolina) en caure a l’aigua o bolcar la pastera, segons aquesta portaveu de l’entitat humanitària.

A més, altres dues pasteres han arribat a les costes del sud del territori, una d’elles a Torrevella (el Baix Segura) i una altra a la zona de Calp (la Marina Alta), segons la Creu Roja. Encara està per determinar la xifra exacta de persones que viatjaven en ambdues embarcacions. En principi, segons han dit a EFE fonts de l’organització humanitària, s’han atés 6 persones a Calp i altres 27 a Torrevella, però se sospita que podria haver-hi més immigrants sense localitzar després d’arribar a terra. La presència d’aquestes dues últimes pasteres va ser notificada entre les 6.30h i les 7.00h pel servei d’Emergències, segons la Creu Roja.

A més, aquest dijous tres menors i cinc adults van ser interceptats després d’arribar a bord d’una pastera a una cala del terme municipal de la Vila Joiosa (la Marina Baixa).

La Creu Roja atén 71 persones, 15 d’elles menors, arribades en pasteres

Efectius de la Creu Roja han atés 63 persones, entre elles 16 menors, en l’arribada de pasteres a les costes de la demarcació d’Alacant al llarg de la jornada d’aquest divendres. D’aquestes, cinc han hagut de ser traslladades a l’hospital, ha informat la Creu Roja. En el dispositiu han participat un total de 31 intervinents de la Creu Roja.

Comparteix

Icona de pantalla completa