Diari La Veu del País Valencià
Labora presenta el nou model d’oficina a Dénia

Labora, el nou servei valencià d’ocupació, ha presentat hui, 26 d’octubre, a Dénia (la Marina Alta), una nova oficina d’ocupació per a millorar l’atenció a la ciutadania. El nou model de centre és un pas més en la transformació del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, després dels canvis del nom, imatge corporativa i la posada en funcionament de la nova pàgina web. L’espai s’ha convertit en l’oficina pilot d’aquest nou model que es basa aspectes com la diversitat espacial, l’horitzontalitat visual o la incorporació d’elements domèstics.

Rafa Climent ha explicat que “el canvi va més enllà de la imatge de l’Espai Labora, abans Centre Servef d’Ocupació, i atén els objectius d’humanitzar el servei i millorar l’atenció que reben les persones usuàries”. El conseller també ha anunciat que aquest model d’oficina de Labora es desplegarà de forma gradual per tot el País Valencià, que compta en l’actualitat amb 55 Centres d’Ocupació, una xarxa d’espais distribuïts pel territori valencià, als quals es dotarà de noves funcionalitats i serveis.

Creació dels “Espai Labora”

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació busca superar el model tradicional d’institució pública i els canals de comunicació habituals amb la ciutadania per a esdevindre una entitat activa, mitjançant canvis efectius per a donar resposta a les necessitats reals de la societat. Es pretén adaptar les oficines de Labora perquè siguen un espai obert de col·laboració però també un espai privat d’orientació que permeta accions grupals i individuals, dotat de wifi, nova senyalística i pantalles informatives amb contingut multimèdia.

El redisseny de les oficines del Servei Valencià d’Ocupació va acompanyat d’altres mesures per a impulsar la millora del servei públic, com ara la incorporació en plantilla de 120 nous orientadors, la posada en funcionament d’oficines mòbils en municipis sense Espai Labora propi, la territorialització de les polítiques d’ocupació a través del programa Avalem Territori o l’impuls a la contractació de joves amb Avalem Joves.

També destaca la posada en marxa d’una nova pàgina web per a atendre les necessitats de les persones usuàries, ja que el redisseny del portal web era una les principals demandes de la ciutadania. La nova pàgina és més àgil, moderna, intuïtiva i fàcil d’utilitzar. L’objectiu ha sigut la creació d’una web amb un disseny més senzill i d’acord amb la nova imatge corporativa, en què la informació es troba amb més rapidesa. El portal està dividit en tres grans àrees: Ciutadania, Empreses i Entitats col·laboradores per facilitar a les persones usuàries la recerca de la informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa