Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats veuen insuficient el complement salarial d’un 70% que proposa Ford Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha presentat aquest dilluns als sindicats una proposta que recull un 70% de complement salarial durant l’ERO temporal i la declaració dels passats dies 9, 10 i 11 d’octubre com a jornades industrials, unes mesures que UGT i CCOO consideren “insuficients” i per a STM són “una provocació”, ja que el treballador deixaria de percebre la part que no complementa l’empresa fins al 100%.

Segons ha indicat CCOO en un comunicat, l’empresa ha informat que estarien disposats al fet que el dia 10 i 11 d’octubre, matí i vesprada, i el 9 i 10 d’octubre, en torn de nit, foren jornades industrials, “però ha de formar part de l’acord de l’ERO temporal”.

L’empresa ha assenyalat així mateix que “per a demostrar la seua bona voluntat” considera el dia 31 d’octubre com a jornada industrial per a torns diürns i el 18 per al nocturn, però el dia 30 seria laborable per al torn de nit, afig el sindicat.

Es tracta de la primera reunió del període de consultes del nou ERO temporal que afectarà la pràctica totalitat de la plantilla, de 7.800 treballadors, excepte a la planta de recanvis –que té un centenar d’empleats per a subministrar peces als concessionaris– i als serveis de seguretat, protecció d’incendis i manteniment de les instal·lacions.

La direcció proposa, a més, que el treballador que tinga vacances les utilitze abans de l’ERO temporal i ha informat que els treballadors amb contracte de 3,45 hores també estan inclosos en l’expedient.

El portaveu d’UGT-Ford, Carlos Faubel, ha indicat a Efe que la reunió amb la direcció ha tingut “poc avanç”, i considera la proposta “insuficient”, ja que “es queda lluny del complement salarial” en ser solament del 70% i “condiciona la resta de dies al fet que arribem a un acord”.

UGT rebutja també la proposta de l’empresa d’avançar les vacances i ha insistit que “l’acord que vam ser capaços d’aconseguir en motors ha de valdre per a la resta”.

Per la seua banda, STM ha qualificat la proposta del 70% de complement salarial d’una “provocació”, ja que recorda que la planta d’Almussafes va fer guanyar a l’empresa, en els últims quatre exercicis, 575 milions d’euros, una xifra de beneficis “històrica” pel que, al seu parer, “no pot pretendre que l’ERO el pague solament l’Administració i la plantilla”.

Les pròximes reunions de la comissió consultiva de l’ERO temporal se celebraran demà dimarts i la setmana del 5 de novembre, ja que el dijous d’aquesta setmana és festiu i el divendres està recollit com a dia de vacances col·lectives.

Comparteix

Icona de pantalla completa