Diari La Veu del País Valencià
La Federació Coordinadora de Muixerangues guanya el premi a l’Ús Social del Valencià d’Escola Valenciana

La Federació Coordinadora de Muixerangues recollirà el 17 de novembre a l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser (l’Alt Maestrat), en la XVI Nit d’Escola Valenciana, el premi a l’Ús Social del Valencià d’aquesta entitat cívica.

Segons indiquen des d’Escola Valenciana, vora un miler de persones han participat en la votació en línia per a decidir quina entitat rebria aquest guardó. Diari La Veu també n’estava nominat.

Segons ha manifestat el president d’Escola Valenciana, la Federació Coordinadora de Muixerangues “agermana 21 colles de muixerangues de tot el País Valencià, dignifica la cultura, recupera el patrimoni popular i el llegat d’una tradició”. “El món muixeranguer travessa un moment dolç amb la creació de noves colles, fins i tot en pobles en els quals no ha estat mai instaurat el costum de crear torres humanes”, ha afegit.

En referència a Diari La Veu, Badenes ha remarcat que “també es mereixia aquest premi, perquè ha contribuït de forma decidida a la normalització de la nostra llengua”. “A més, compleix una funció social essencial en qualsevol país democràtic: informa amb transparència, té vocació de servei públic i aporta rigor informatiu”, ha continuat el president de l’entitat cívica. I ha conclòs: “Amb el naixement de Diari La Veu en gener de 2013, la ciutadania valenciana ha guanyat en pluralitat, debat, anàlisi i dignitat com a poble”.

Es tracta de la primera vegada que Escola Valenciana obri la votació als internautes. Aquesta votació va començar el 27 de setembre i va acabar el 9 d’octubre, coincidint amb la commemoració de la Diada del País Valencià.

Escola Valenciana anunciarà els dies vinents qui rebrà la resta de premis: el guardó Josep Vicent Garcia a la Trajectòria Individual i el Guardó Extraordinari.

Comparteix

Icona de pantalla completa