Diari La Veu del País Valencià
La comissió de seguiment del Pla de Rodalia es reunirà abans que acabe novembre

La comissió de seguiment del Pla de Rodalia entre la Generalitat i el Ministeri de Foment es reunirà abans que acabe el mes de novembre, tant per a abordar els problemes de funcionament que estan patint algunes de les seues línies de tren com per a concretar “la quantificació” de la millora d’aquesta xarxa ferroviària al País Valencià, que segons el pla requereix una inversió de 160 milions d’euros en 2019.

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha avançat aquest dijous que s’està treballant en el procés d’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat i que, “per tant, també és una bona ocasió per a recordar aquesta reivindicació i que siga una realitat”.

Salvador ha expressat la seua “solidaritat amb els usuaris que cada dia estan patint aquestos problemes” i ha indicat que “una cosa és un error puntual”, però “en el cas de la línia C6 els problemes vénen pel deteriorament i també pels problemes que han suposat les obres per la implantació del tercer fil, que agreugen la paciència que tenen els usuaris”. La consellera ha afegit que s’intentarà “reduir al màxim les afeccions que s’estan produint en una xarxa que utilitzen milers de persones cada dia per a anar a la universitat o al treball” i, per tant, que “té un impacte molt greu en la vida quotidiana de les persones”.

Salvador ha valorat positivament que el govern espanyol haja donat suport al Pla de Rodalia presentat pel govern del PP, que ha fet possibles iniciatives com l’entrada en funcionament del servei de rodalia Castelló-Vinaròs, que arrancarà dilluns vinent, 12 de novembre. A més, ha seguit la consellera, aquest pla fa referència a les “deficiències” que té la xarxa ferroviària després de “molts anys de falta de manteniment i d’inversió per part dels anteriors governs del PP”.

Cinc trens suspesos

Renfe ha suspés aquest dijous, 8 de novembre, un total de cinc trens de rodalia entre les 6.00h i les 9.00h per “problemes logístics i de disposició de material”, segons han informat fonts de l’operadora ferroviària a Europa Press.

Es tracta de tres serveis de la línia C6, que connecta Castelló de la Plana i València; un de la línia C2, que va de l’Alcúdia de Crespins (la Costera) a València, i un de la línia C1, que viatja de Gandia (la Safor) a la capital del Túria.

Els viatgers afectats per aquestes cancel·lacions han hagut d’esperar aproximadament 15 minuts per a iniciar els seus trajectes en altres trens. No obstant això, Renfe ha indicat que aquestes irregularitats només han afectat cinc serveis dels cent programats per a aquesta franja horària.

Comparteix

Icona de pantalla completa