Diari La Veu del País Valencià
El PSOE i el PSPV acorden suspendre les primàries a Alacant fins que hi haja un clima de consens

La direcció federal del PSOE i la del PSPV han acordat suspendre la celebració de les primàries a Alacant fins que s’aconseguisca un “clima de consens” estable per a triar el “millor candidat” a l’Alcaldia.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts socialistes, que han destacat que “no és que no se celebraran primàries” sinó que no hi ha data per a la seua realització. Amb aquesta decisió volen trobar “solucions” per a “traure la millor candidatura” a les eleccions municipals de maig de 2019.

Fins a tres candidats havien fet pública la seua intenció de concórrer a les primàries. L’única confirmada era l’actual portaveu municipal, Eva Montesinos. Segons informa À Punt, les altres dues eren la d’Andrés García Trillo i de José Asensi, que compta amb el suport de l’històric dirigent Ángel Franco i que ha sigut acusat d’incomplir el reglament de primàries per part dels altres dos candidats.

El calendari de primàries aprovat pels socialistes valencians per a designar els caps de llistes als municipis de més de 50.000 habitants preveia, en el cas de la ciutat d’Alacant, la presentació de precandidatures entre el 2 i el 6 de novembre i la recollida d’avals del 7 al 13 de novembre. La jornada de votació estava prevista en primera volta el 16 de desembre i en segona volta el 23 de desembre, de manera que el 29 de desembre es produiria la proclamació de la candidatura guanyadora.

Aquest dissabte, però, José Luis Ábalos va advertir que l’executiva federal del PSOE podria paralitzar el procediment en cas de detectar alguna irregularitat. Amb tot, Alacant és l’única de les quatre grans ciutats valencianes que ha de celebrar primàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa