Diari La Veu del País Valencià
El cineasta Toni Canet rebrà el guardó d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha concedit al director Toni Canet el guardó d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que se celebren el pròxim 16 de novembre al Teatre Principal d’Alacant. L’anunci s’ha fet aquest dilluns durant la trobada que s’ha celebrat al Teatre Rialto de València amb tots els nominats en aquesta primera edició dels reconeixements institucionals.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, serà l’encarregat de lliurar el guardó al director de cinema valencià en la cerimònia que se celebrarà a Alacant. En aquest sentit, el titular de Cultura de la Generalitat ha volgut destacar que Toni Canet “sempre ha trencat esquemes amb els seus treballs audiovisuals. La trajectòria del director, guionista i productor està avalada per títols imprescindibles del cinema valencià”.

Per altra banda, cal recordar que la pel·lícula El desentierro, dirigida per Nacho Ruipérez, parteix amb 10 nominacions en aquestos Premis de l’Audiovisual Valencià i la cinta Fishbone, d’Adan Aliaga, arriba a la fita amb nou nominacions, les mateixes que la producció encapçalada per Álex de la Iglesia, Perfecto Desconocido.

Durant la cerimònia, a més a més dels premis de cadascuna de les 19 categories i del premi d’honor, s’atorgarà el premi especial de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual a Cecilia Bartolomé.

Trajectòria de Toni Canet

Nascut a Llutxent el 1953, finalitza els seus estudis d’Art Dramàtic el 1973. El 1984, crea la productora Doll d’Estels, amb la qual produeix i realitza diversos documentals institucionals i espots publicitaris per a televisió. El 1988, escriu el guió, dirigeix i produeix la seua primera pel·lícula, la comèdia Amanece como puedas, seleccionada per al Festival del Caire i premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya.

Toni Canet també ha dirigit La camisa de la serp (1996) i Les ales de la vida (2006), que va obtindre el premi al millor documental en la Seminci de Valladolid. El 2007, va participar en la pel·lícula col·lectiva Ja en tenim prou, junt amb els cineastes Sigfrid Monleón, Mónica Ibáñez i Eduardo Guillot. Canet va treballar per a TVV dirigint sèries documentals com Solfa íntima (1990), Crònica amarga (1991) i Viatjar sense bitllet (1998), així com la sèrie de ficció Benifotrem, que va ser la primera sèrie de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica i emesa el 1995.

L’última pel·lícula que ha dirigit ha sigut Calç blanca, negro carbón (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó.

Comparteix

Icona de pantalla completa