Diari La Veu del País Valencià
Renfe amplia a 16 trens diaris el servei de Rodalia entre Vinaròs i Castelló de la Plana

Des d’aquest dilluns, Renfe posa a disposició 16 trens per a connectar els trams entre Vinaròs (el Baix Maestrat) i Castelló de la Plana. El president de la Generalitat, Ximo Puig; el ministre de Foment, José Luis Ábalos; la consellera d’Habitatge, María José Salvador; el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han assistit a la inauguració de l’ampliació del servei de Rodalia, que des d’aquest dilluns comptarà amb 8 trens en cada sentit.

D’aquesta manera, segons Renfe, la nova oferta possibilita una major relació de serveis i freqüències entre les estacions de Castelló de la Plana, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Benicarló-Peníscola i Vinaròs.

L’oferta de freqüències es triplica amb 154 trens setmanals que incrementen “exponencialment” la mobilitat entre la capital i les principals ciutats de la Plana Alta i el Baix Maestrat i que suposen 82.000 places durant la setmana.

Ximo Puig, ha subratllat el paper “fonamental” dels serveis ferroviaris de Rodalia, que, ha assegurat, tenen una gran importància en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans “des de la proximitat”.

“La mobilitat és un dret dels ciutadans”, ha afirmat el cap del Consell, que ha afegit que “és evident que, a través d’aquesta multiplicació exponencial dels serveis des de les comarques del nord fins a Castelló i fins a València, les oportunitats de tindre una vida millor, més amable i eficient augmenten immediatament”.

En aquest sentit, ha assenyalat la millora que suposa per a la mobilitat de col·lectius com els estudiants, que, gràcies a l’ampliació del servei, “podran anar i vindre cada dia” des de Vinaròs fins a Castelló de la Plana, i per a tots els treballadors, als quals el reforç del servei pot “ajudar a conciliar”. A més, ha assegurat que el tren “ja és absolutament competitiu respecte a l’automòbil” i ha manifestat el seu desig que “entre el suport de tots i les noves maneres d’entendre el transport de Renfe, aconseguim un servei de Rodalia com es mereix la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha agraït “la sensibilitat” del Ministeri de Foment, ja que, ha assenyalat, “el que passa hui no és fruit d’un determinisme històric, sinó que passa perquè hi ha hagut voluntat política perquè passara”.

Per la seua banda, el ministre de Foment ha indicat que la primera vegada que es va entrevistar amb el president de la Generalitat, Puig “va insistir molt en el servei de Rodalia i em va aproximar a la importància que tenien aquests serveis a Alacant i Castelló”, per la qual cosa “després de quatre mesos i per una qüestió de voluntat política” s’ha fet realitat.

Ábalos ha dit que fins ara “la justificació per a no posar-les en marxa havia sigut que estava pendent de l’aprovació de les obligacions de servei públic i el seu reflex en el nou contracte de l’Estat amb Renfe”, però encara que encara no s’haja signat eixe contracte “no podien esperar aquests serveis i s’ha realitzat amb càrrec als pressupostos de Renfe”, per la qual cosa “també es podien haver posat en marxa abans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa