Diari La Veu del País Valencià
L’Agència Valenciana de la Innovació accepta el 80% de les sol·licituds rebudes en la primera convocatòria d’ajudes

L’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha resolt de forma favorable el 79,7% de les sol·licituds presentades en la seua primera convocatòria d’ajudes adreçades a l’enfortiment del sistema valencià d’innovació. D’aquesta manera, rebran el suport econòmic d’aquesta institució un total de 165 propostes de les 207 registrades a la finalització del termini, el passat 6 d’agost.

Les universitats, centres d’investigació, empreses i administracions públiques que han resultat beneficiàries disposaran de 9,33 milions d’euros en subvencions per a reforçar la innovació, segons es desprén de les resolucions que s’han rubricat durant els últims dies. En aquesta primera convocatòria, l’AVI ha adequat els imports de les línies pressupostàries de valorització i transferència de resultats d’investigació cap a les empreses i accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació amb l’objectiu d’atendre l’elevada demanda de sol·licituds.

Per programes, el de consolidació a la cadena de valor empresarial és el que compta amb un major volum de beneficiaris, un total de 40, que obtindran subvencions per valor de 3,5 milions d’euros.

Amb 38 sol·licituds resoltes favorablement, li segueix el de promoció del talent. Les seues tres línies d’ajuda permetran la creació de deu agents d’innovació en universitats, associacions i entitats sense ànim de lucre; finançaran la incorporació de vint-i-huit investigadors i tecnòlegs en el teixit productiu, i possibilitaran, a més, que quatre doctorands es formen en empreses valencianes.

L’AVI impulsarà, a més, el desenvolupament de vint-i-set prototips i proves de concepte en virtut de les sol·licituds agrupades en el programa de valorització i transferència dels resultats d’investigació, que donarà suport a la creació de dues noves unitats científiques d’innovació empresarial. També comptaran amb finançament de l’Agència nou projectes vinculats a iniciatives de compra pública innovadora, així com trenta-quatre propostes d’accions per a enfortir el sistema valencià de la innovació.

Els programes en concurrència competitiva de l’AVI estan adreçats a impulsar la capacitat d’execució d’activitats de R+D+i per part de les empreses; a facilitar el desenvolupament i la difusió de les tecnologies clau en la nova economia, i a promoure la col·laboració publicoprivada fomentant la transferència de coneixement i les seues aplicacions al teixit productiu del País Valencià.

Entre els receptors d’aquestes subvencions figuren, per exemple, les cinc universitats públiques; instituts tecnològics com Aitex o Aimplas, i els ajuntaments de Villena (l’Alt Vinalopó), Godella (l’Horta Nord) i Vila-real (la Plana Baixa), entre d’altres. En aquesta relació també apareixen associacions com Ascer, Covaco o el Clúster d’Empreses Innovadores de la Vall del Joguet, i centres d’investigació de referència com Fisabio, Incliva, l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes o el Centre d’Investigació Príncep Felip.

Per part seua, MSC, Faurecia, Becsa, IVI, Fermax, Colorker, Exclusives Rimar, Indústries Alegre, Istobal, Nunsys, Thyssenkrupp Galmed, Multiscan Technologies o SPB són algunes de les empreses que comptaran amb suport de l’AVI per a desenvolupar projectes en col·laboració amb altres agents del sistema valencià de la innovació.

En paral·lel, l’Agència està treballant ja en el llançament de la seua segona convocatòria d’ajuda, la corresponent a l’exercici 2019, que s’obrirà previsiblement entre desembre i gener del pròxim any.

Comparteix

Icona de pantalla completa