Diari La Veu del País Valencià
Entre Barris denuncia que la gentrificació al districte de la Saïdia causa l’expulsió de tot el veïnat d’una finca

La xarxa de col·lectius i associacions Entre Barris denuncia que el procés de gentrificació i turistificació arriba al districte de la Saïdia “amb un nou cas d’expulsió de veïnat després de la compra d’un edifici sencer per part del Grupo Vértice i Blue Santorini”.

Segons relata Entre Barris, en juliol de 2017 els inquilins de les 28 vivendes d’un edifici del carrer Fra Pere Vives van rebre la mateixa carta, on els explicaven que no els renovaven els contractes de lloguer i que haurien de deixar les seues cases. Aquesta finca ha sigut comprada en la seua totalitat pels entramats empresarials Grupo Vértice i Blue Santorini “amb l’objectiu de rehabilitar els pisos i oferir-los a un major preu”. El veïnat ha rebut la notícia “amb indignació” i sospiten que les seues cases seran oferides a turistes i estudiants estrangers de rendes altes. Un dels veïns afectats explica que “es creuen que estan comprant un edifici però en realitat estan comprant un munt de llars amb persones a dins”, segons recull la xarxa en un comunicat.

Els inquilins se senten desemparats davant d’aquestes operacions immobiliàries i asseguren que no els han oferit cap alternativa que assegure el seu dret a l’habitatge. El veïnat que encara hi viu ha de suportar “les molèsties de les obres i la pressió del grup immobiliari”, s’assegura al comunicat. Entre Barris destaca que el Grupo Vértice és “un gegant entramat d’empreses centrat en el mercat immobiliari de Barcelona” i que “ha declarat en diverses ocasions el seu interés a fer grans inversions a València, on ja està desenvolupant operacions immobiliàries”.

La compra d’edificis sencers per part de grups inversors i l’expulsió de tots els habitants és una realitat cada vegada més freqüent a València, alerta Entre Barris. De fet, al llarg de l’últim any s’han conegut diversos casos d’expulsió de veïnat, com ara en un edifici del carrer Buenos Aires, a Russafa, i en diferents finques a Ciutat Vella.

La xarxa de col·lectius i associacions critica “durament” el govern del tripartit i l’acusa de “promoure un model de ciutat dominat per la indústria del turisme” i de “no actuar davant d’aquestes situacions”. Per això, Entre Barris també anuncia accions de denúncia.

Comparteix

Icona de pantalla completa