Diari La Veu del País Valencià
València viu la tardor més plujosa en 80 anys

Des de l’1 de setembre s’han registrat a València 34 dies de pluja apreciable, la qual cosa constata la tardor més plujosa que ha viscut la ciutat des de 1938, segons una sèrie documentada per l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en l’observatori.

Segons ha explicat l’Aemet a través de les xarxes socials, la sensació que aquesta tardor “està havent-hi molts dies de pluja” està avalada per les dades.

Des de 1938, l’any que va estar a pocs dies de superar les dades d’aquest 2018 va ser en 2008, quan es van registrar 30 dies de pluja entre l’1 de setembre i el 18 de novembre.

Per contra, hi ha hagut anys sense pràcticament dies de pluja. De fet, l’any passat solament va haver-hi set dies de pluja apreciable en aquest període i, en 2013, tan sols un.

Més pluges

La setmana arrancarà al País Valencià amb el cel entre nuvolós i cobert amb precipitacions, que podrien ser localment fortes o molt fortes i persistents, sobretot en la meitat sud, i ocasionalment amb tempesta.

A més, les temperatures mínimes descendiran, les màximes no variaran quasi i el vent bufarà del nord-est fluix a l’interior i del nord-est moderat amb intervals de fort en la meitat sud en el litoral, segons Aemet.

Alerta roja a València i Alacant

L’Aemet ha establit l’avís roig per pluges fortes en el sud de la demarcació de València i el nord de la d’Alacant per a les primeres hores d’aquest dilluns, des de mitjanit fins a les 14.00 hores. Aquest diumenge diversos municipis del Baix Maestrat van registrar més de 90 litres per metre quadrat.

El temporal va provocar fins i tot que la prova de Moto GP del Gran Premi del País Valencià, que posa punt final al campionat mundial de velocitat de motociclisme, se suspenguera a mitjan carrera a causa de l’aigua acumulada en la pista, encara que es va reprendre mitja hora després.

Comparteix

Icona de pantalla completa