Diari La Veu del País Valencià
El 52% dels jutges valencians secunden la vaga

El nombre de jutges i magistrats que ha comunicat a la presidència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià la seua decisió de secundar l’atur convocat per les associacions judicials és de 294. Així doncs, el 52% dels 566 magistrats titulars dels jutjats valencians ha secundat la vaga. L’atur, segons la informació facilitada pel TSJ, ha provocat la suspensió de 352 actes judicials (declaracions, judicis i audiències prèvies) arreu del territori. A la demarcació de València s’han suspés 134 actes judicials; a Alacant, 177, i a Castelló, 41.

Per demarcacions, 151 membres de la carrera judicial amb destinació a les comarques de València han comunicat al TSJ abans de les 14.00 hores que han secundat la protesta; a Alacant, segons les dades facilitades per la Secretària de Govern de l’Alt Tribunal, han informat de la decisió de secundar la vaga 113 jutges i magistrats. La xifra, en el cas de la demarcació de Castelló, ascendeix a 30. Arreu del País Valencià, segons les dades del TSJ, presten servei 308 jutges a la demarcació de València; 191, a la d’Alacant, i 67, a la de Castelló.

Exigències dels jutges

L’atur d’aquest dilluns convocat per les associacions de jutges i jutgesses –que no tenen regulat el dret a la vaga– té com a objectiu protestar per les seues condicions laborals i pressionar el Ministeri de Justícia perquè les millore. Es tracta de la segona vaga d’aquest any després de la de maig, feta també conjuntament amb els fiscals. Els jutges s’han concentrat davant els edificis judicials per a demanar també una major independència judicial que s’hauria de traduir, per exemple, en l’elecció per part dels mateixos jutges de la majoria de membres del Consell General del Poder Judicial.

Les quatre principals associacions judicials i les tres de fiscals recorden que van oferir a la nova ministra de Justícia, Dolores Delgado, fiscal de professió, “col·laboració i lleialtat” però, alhora, també van advertir que això no era una “carta blanca” i que mantenien les seues peticions. Ara han constatat que “tot continua igual” malgrat el canvi de govern. “La justícia segueix maltractada”, s’han queixat les entitats, que han remarcat que en el projecte de pressupostos per a 2019 no observen cap augment de les partides per a justícia i per a salaris de jutges i fiscals.

Comparteix

Icona de pantalla completa