Diari La Veu del País Valencià
El regidor Pere Fuset, citat a declarar per la mort d’un operari al Jardí de Vivers de València

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València ha citat a declarar com a investigat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, en relació amb l’accident ocorregut en 2017 durant el muntatge de les graderies per als concerts organitzats al Jardí de Vivers i que va causar la mort d’un treballador. Segons ha informat aquest dilluns el programa À Punt Directe, la compareixença com a investigat de Fuset s’ha fixat per al pròxim 11 de gener.

L’accident va ocórrer a finals de juny de l’any passat encara que no es va saber fins al 4 de juliol. L’operari va morir quan participava en els treballs de muntatge i instal·lació de les graderies per als concerts de la Gran Fira de València.

Es dóna la circumstància que aquesta decisió judicial es coneix dies després que el Partit Popular de València assegurara que la Inspecció de Treball ha imposat a l’Ajuntament de València una sanció “molt greu” de 40.000 euros per aquest accident, una informació que va desmentir tot seguit l’equip de govern.

L’Ajuntament de València va apuntar que la sanció no estava “en cap cas relacionada” amb l’accident laboral patit en les graderies contractades pels promotors musicals, un fet que asseguraven que “no apareix ni tan sols en l’acta d’inspecció ni en la resolució” i l’atribuïen a “una divergència tècnica d’interpretacions sobre un fet administratiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa