Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat torna a interpel·lar la societat perquè assenyale totes les formes de violència masclista

Aquest dilluns s’ha presentat la campanya de la Generalitat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. No es tracta, però, d’una campanya nova, sinó que s’ha decidit que “enguany era important continuar amb la de 2017 per a donar continuïtat al discurs”. Així ho ha explicat en roda de premsa la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, acompanyada pel secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, i per la directora general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such.

Oltra ha recordat que cada 25 de novembre es llança una campanya des del Consell. Les dues primeres de la legislatura interpel·laven l’agressor, amb ‘No em toques el Whatsapp’ (2015) i ‘Un home de veritat’ (2016), mentre que en 2017 ja s’interpel·lava tota la societat, a fi que assenyale “totes les formes de violència masclista”. Ara, en 2018, es manté aquesta campanya gràfica de l’any passat amb el lema ‘No sigues còmplice. Assenyala el masclisme’. La campanya, tant amb cartells com amb vídeos, tracta els diferents tipus de violència que s’exerceixen contra les dones: la física, la psicològica, la sexual, l’econòmica, la simbòlica i, fins i tot, la subtil.

La vicepresidenta i consellera ha destacat que, “abans, la violència domèstica es quedava en l’àmbit de la intimitat, d’allò privat”, però que cal “considerar el terrorisme masclista com un problema global i social”.

A més, Oltra ha reiterat la importància de seguir interpel·lant l’entorn de les víctimes, ja que s’observa una pujada en el nombre de denúncies presentades per familiars, segons recull l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere. Així, “si bé no són xifres significatives, sí que mostren una tendència”. Així, en el conjunt estatal s’ha passat de 99 a 152 denúncies, un creixement del 53%, mentre que al País Valencià s’ha passat de 10 a 21, un 110% més.

Comparteix

Icona de pantalla completa