Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprovarà un decret per a pal·liar els danys de les darreres pluges

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha informat que el Consell aprovarà, previsiblement la setmana vinent, un decret d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per les pluges torrencials registrades entre els dies 14 i 18 de novembre, que van deixar registres que van superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats.

Oltra ha realitzat aquest anunci durant la seua visita a la localitat d’Alzira (la Ribera Alta), on ha pogut comprovar els efectes de les pluges torrencials que es van registrar entre els dies 14 i 18 de novembre, han informat fonts de la Generalitat.

La vicepresidenta ha recorregut algunes de les zones més afectades del municipi, com ara el CEIP Gloria Fuertes o un taller d’electromecànica, i s’ha reunit amb algunes entitats, com ara l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer.

Oltra ha destacat que el Consell “actua, una vegada més, en un temps rècord” per a atendre els danys que hagen pogut patir els municipis afectats pels episodis de pluja de l’última setmana. L’objectiu és tractar d’aconseguir, “al més prompte possible, la tornada a la normalitat de les zones afectades pel temporal” en tot el País Valencià, ha apuntat.

La vicepresidenta ha explicat que, després de l’aprovació del decret, els ajuntaments tindran un termini per a –amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i, si escau, de les diputacions– presentar les estimacions de danys.

Ha recordat que el govern valencià també ha actuat amb la mateixa rapidesa en anteriors ocasions, com ara en el cas de les fortes precipitacions que es van registrar els dies 17, 18 i 19 d’octubre. El dia 26 d’eixe mateix mes, el Consell va aprovar també un decret d’inici d’actuacions per a pal·liar els efectes de les pluges en infraestructures i béns públics afectats així com les despeses urgents derivades d’aquestes pluges.

Comparteix

Icona de pantalla completa