Diari La Veu del País Valencià
La vaga d’Air Nostrum afectarà divendres els enllaços d’Alacant i València amb Bilbao

La vaga de tripulants tècnics de vol d’Air Nostrum afectarà aquest divendres els enllaços de l’aeroport de Bilbao amb Alacant, Santiago, València i Vigo, per als quals s’han establit uns serveis mínims del 42%, segons ha informat Bilbao Air.

El Ministeri de Foment ha comunicat a la companyia Air Nostrum, als gestors aeroportuaris i al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries els serveis mínims corresponents a la convocatòria de vaga de tripulants tècnics de vol realitzada per aquest sindicat per als dies 23, 26 i 30 de novembre. Aquestos serveis essencials tenen com a objectiu compatibilitzar l’interés general dels ciutadans i, en particular, les seues necessitats de mobilitat amb el dret de vaga d’aquest col·lectiu de treballadors.

La companyia Air Nostrum haurà d’adoptar les mesures necessàries per a garantir aquestes prestacions en les condicions habituals del servei, de manera que mantindrà el personal estrictament necessari per al període afectat per la convocatòria i salvaguardarà en tot moment la seguretat de les operacions. Així mateix, la companyia aèria haurà d’adoptar les mesures necessàries per a assegurar, de forma “estricta i rigorosa”, els drets dels passatgers afectats per la convocatòria de vaga, en particular, l’establit en el Reglament N. 261/2004 del Parlament Europeu i del Consell d’11 de febrer de 2004.

Comparteix

Icona de pantalla completa