Diari La Veu del País Valencià
Magranes gratis perquè els valencians ‘exiliats’ celebren el Nadal com a casa

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la magrana mollar d’Elx (el Baix Vinalopó) enviarà, amb motiu de les festes nadalenques, caixes amb cinc quilos d’aquesta varietat de fruita de forma gratuïta a persones valencianes que viuen a altres llocs d’Europa. Les persones interessades podran sol·licitar-les i enviar-les com un regal afectuós als seus parents residents a l’estranger.

El president de la DOP, Francisco Oliva, ha afirmat que amb aquesta campanya es pretén avançar-se al Nadal i “portar un tros d’aquesta terra i dels seus sabors a les persones que viuen fora, desitgen estar més prop dels seus i enyoren els sabors de la seua terra” i, a més, que els destinataris del regal es convertisquen en ambaixadors d’Elx i de la magrana mollar.

La DOP empara quaranta municipis de les comarques de l’Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura, que produeixen més de 50.000 tones per campanya i concentren al voltant del 75% de la producció estatal d’aquesta fruita. La iniciativa és una de les accions que es realitzaran dins de la campanya ‘El Nadal és valencià’ de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa