Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa a Torrevella una política hídrica que garantisca el desenvolupament del camp

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns la importància de comptar amb una política hídrica que siga capaç de garantir un desenvolupament adequat per al camp i per a la indústria agroalimentària valenciana.

En la seua visita a la dessaladora de Torrevella (el Baix Segura), Puig ha incidit que “és fonamental tindre aigua per a sempre” i ha assegurat que aquesta instal·lació “garanteix tindre un subministrament d’aigua de qualitat i a un preu assequible a mitjà i llarg termini”, segons un comunicat de la Generalitat.

El cap del Consell ha afirmat que la planta “encara pot tindre molt més recorregut” i l’ha definit com “una possibilitat enorme perquè els nostres regants tinguen aigua juntament amb altres subministraments com tot el sistema del transvasament Tajo-Segura“.

Respecte al transvasament, el president ha expressat que és “imprescindible” i ha assegurat que la Generalitat treballarà “perquè finalment es faça en funció de la legalitat vigent”.

Puig també ha destacat el paper de la depuració i la modernització de regs perquè l’aigua siga “un instrument de progrés per a concebre aquesta gran horta d’Europa que són Múrcia i la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa