Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i el PSOE murcià s’uneixen en defensa del Tajo-Segura

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i el secretari general dels socialistes murcians, Diego Conesa, van signar aquest dilluns un manifest en favor de la sostenibilitat, la rendibilitat i l’ús del sistema del Tajo-Segura. La rúbrica del text es va dur a terme a Torrevella (el Baix Segura) abans que tots dos dirigents socialistes participaren, en la mateixa localitat, en un acte amb els regants en defensa de l’aigua del transvasament Tajo-Segura i després que Puig visitara la dessalinitzadora de Torrevella.

Puig va destacar la significança que té aquest acord entre el PSPV i el PSOE de Múrcia “en el sentit d’intentar garantir amb total seguretat el suport” d’ambdues organitzacions “en favor del sistema del Tajo-Segura”. “Per a nosaltres [el transvasament] és absolutament irrenunciable i el que hui d’alguna manera ací evidenciem és el suport mutu entre dos partits germans dins del PSOE”, que tenen “una posició clara en aquesta qüestió que defensarem”, va explicar el cap del Consell.

“Nosaltres estem ací per a defensar l’interés general de les nostres regions i, per a nosaltres, és absolutament irrenunciable [el transvasament] Tajo-Segura, que significa, sobretot, donar garanties ara i sempre a la millor horta d’Europa”.

“Per tant, des d’eixa perspectiva, hui és un dia important”, va subratllar Puig, qui va agrair, “molt especialment”, als regants i agricultors la seua tasca diària. També va exposar que l’acte va ser “un gest, un esforç col·lectiu a favor dels agricultors i dels regants, a favor d’una societat que sempre ha sigut i és dinàmica i que està generant milers de llocs de treball”.

“Sempre hem estat en una posició de lleialtat reivindicativa. Amb el govern anterior i amb l’actual el que vull és mantindre un diàleg i buscar solucions. Això és el que és la política; la resta és confrontació absurda”, ha dit.

“Ací va haver-hi qui va intentar inventar la guerra de l’aigua i va ser un autèntic fracàs”, va manifestar Puig, en al·lusió al PP. “Nosaltres no estem per la confrontació, estem per la cohesió, per la unitat, per buscar solucions a problemes complexos”, va insistir el president, que també va indicar que sap de “la dificultat moltes vegades de trobar solucions consensuades”.

Per part seua, el secretari general del PSOE de Múrcia va ressaltar que el text que tots dos dirigents socialistes van subscriure és “un acord, un manifest de dos partits germans” dins del PSOE “en defensa de l’interés de la nostra gent, per descomptat amb la voluntat que aquest interés general de la nostra gent siga l’interés general” de l’estat espanyol.

“Estem parlant del sistema del Tajo-Segura del qual bevem i vivim 2,5 milions d’espanyols”, va destacar Conesa, que considera que “potser eixa falta de pedagogia d’anteriors governs espanyols quant a la necessitat d’aquest sistema del Tajo-Segura és el problema que arrosseguem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa