Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Broseta guardonarà Felip VI amb el Premi Convivència

El rei Felip VI serà guardonat en gener amb el XXVII Premi de Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta i ha acceptat el reconeixement “molt agraït”, segons ha anunciat aquest dijous el ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de presidir la reunió del jurat a València.

El reconeixement es lliurarà en l’acte solemne que tindrà lloc al Palau de la Generalitat Valenciana el dimarts 15 de gener, data en la qual es recorda l’assassinat del professor Manuel Broseta a mans d’ETA en 1992. L’any passat va ser l’entitat Societat Civil Catalana la guardonada amb aquest premi. El lliurament d’aquest guardó per part del cap del Consell va generar malestar entre els seus socis de govern –Compromís i Podem–, que van decidir no assistir a l’acte.

Ábalos ha destacat la figura del professor Broseta i els valors que representa: “la igualtat, la llibertat, la justícia i el pluralisme”. “En definitiva, aquestos valors de convivència són també patrimoni de la societat espanyola, ja que són valors arreplegats en la nostra Constitució”, ha asseverat el ministre en la roda de premsa després del veredicte.

Entre els components del jurat figuren la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez; el rector de la Universitat Catòlica de València (UCV), José Manuel Pagán, i la diputada per Madrid Maria del Mar Blanco, germana de Miguel Ángel Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa