Diari La Veu del País Valencià
El Centre del Carme acollirà la segona edició del festival VIHsibles

El Centre del Carme Cultura Contemporània serà seu de la segona edició del VIHsibles Festival en juny de 2019. Després de l’èxit de l’edició d’aquest 2018 en el qual més de 1.000 persones van gaudir de l’esdeveniment, el Consorci de Museus, a través del Centre del Carme, ha acordat donar suport de nou a aquesta iniciativa del Comité Antisida València que busca donar visibilitat a les persones amb VIH i reduir les conductes discriminatòries.

El festival és una proposta multicultural que va nàixer a propòsit de la convocatòria Altaveu d’inclusió i cohesió social del Consorci de Museus. La proposta de l’exposició ‘Històries de VIHda’ i del VIHsibles Festival del Comité Antisida de València va ser un dels projectes seleccionats dels quals s’ha pogut gaudir al llarg d’aquest 2018 en el Centre del Carme.

Per a aquesta segona edició ja es treballa en la configuració d’un programa que inclou música en directe, teatre i performance. Es tracta d’una acció divulgativa i lúdica que abrace la diversitat i contribuïsca a generar processos d’acostament i inclusió entre diferents col·lectius socials.

El VIHsibles Festival proposa un aprenentatge des de la cultura col·lectivitzada, una reapropiació de la mitologia entorn del VIH i la facilitació d’eines per a aconseguir una ciutadania més crítica i comprensiva.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “es tracta d’una proposta escènica i musical que convida a participar tota la ciutadania, trencant estereotips a través de la cultura. Des del Centre del Carme com a espai d’agitació cultural i des del Consorci de Museus volem, amb aquest tipus d’accions, fomentar la igualtat i la creació d’espais per a l’art accessibles i inclusius”.

Xarxa Inclusiva amb el VIH

La part divulgativa del VIHsibles festival estarà integrada per la presentació del resultat de la campanya #Meincluyo a la qual s’ha sumat també el Centre del Carme Cultura Contemporània amb motiu de la celebració aquest 1 de desembre del Dia Mundial de l’Acció Contra el VIH i la Sida.

#Meincluyo és un projecte de sensibilització del Comité Antisida de València que convida la ciutadania i col·lectius de persones a sumar-se a la Xarxa Inclusiva amb el VIH. Les últimes accions del Comité Antisida ja han estat enfocades a la cerca de la col·laboració col·lectiva, com a forma de construcció de nous discursos antidiscriminatoris i de conscienciació social enfront de l’estigma.

La campanya #MeIncluyo és un projecte de Generositat Col·lectiva destinat a sumar suports de persones i col·lectius de persones per a traduir-los en consecució de drets i de respecte cap a les persones amb VIH en l’àmbit social, laboral, educatiu i sanitari. El motor d’arrencada de la campanya és el projecte fotogràfic #MeIncluyo elaborat per Luisa Llorca, voluntària del Comité, que reuneix més de 100 retrats de persones anònimes i públiques de València per a donar la cara enfront del rebuig, els mites i la invisibilitat de les persones amb VIH.

Comparteix

Icona de pantalla completa