Diari La Veu del País Valencià
Educació organitza una gran trobada de la Formació Professional per a prestigiar aquestos estudis

“La Formació Professional és importantíssima i no sempre se la valora com cal”; “calen més estudiants de Formació Professional, ho diuen les empreses”. Aquestes són només dues de les afirmacions que ha fet el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en la roda de premsa de presentació d’Avant FP ERE, una “gran trobada de la formació professional”. L’esdeveniment se celebrarà del 14 al 16 de desembre a la Ciutat de les Arts i les Ciències i comptarà amb la participació de més d’un centenar de centres educatius. També hi haurà empreses i persones “reconegudes” pels joves. Així, entre els influencers estaran Elena Farga, finalista valenciana en el programa Factor X, i Agoney, concursant d’Operación Triunfo. De fet, ell serà el responsable d’entregar les beques de 600 euros a les alumnes que cursen estudis de Formació Professional masculinitzats, tal com ha avançat la directora general de Formació Professional i Ensenyament de Règim Especial, Marina Sánchez. S’han triat aquestos influencers perquè són persones “que ja arriben als potencials alumnes de la Formació Professional”. Es calcula que més de 20.000 persones passaran per aquesta fira.

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, ha assegurat que volen “que cada vegada hi haja més gent que conega l’oferta de Formació Professional i d’Ensenyament de Règim Especial”. Aquest és, precisament, l’objectiu de la trobada que se celebra la setmana vinent. “Es tria aquest lloc perquè estiga més prop del públic en general, no només dels estudiants”, ha argumentat Soler. La ‘fira’ s’estructurarà en huit zones. Per exemple, els visitants trobaran les zones Orienta, Innova, Emprén, Skills o Experimenta. També hi haurà lloc per a les perfomances, els balls, les desfilades de moda i la música. En concret, la part sonora anirà a càrrec de l’institut La Marxadella de Torrent i el seu alumnat del cicle de DJ. A més, hi haurà artistes fallers i diumenge s’entregarà un premi extraordinari. Avant FP ERE també comptarà amb un ‘punt violeta’ perquè les dones se senten acompanyades.

En les zones exteriors del Museu de les Ciències hi haurà exhibicions de cuina –show cookings, master class, degustacions, tallers…–, vehicles ecològics, hípica, escalada, rocòdrom, tirolina i diversos esports. “El repte és continuar explicant a la població que la millor aposta per a no tancar-se portes al futur és estudiar Formació Professional”, ha indicat Soler. La fira no està adreçada només als estudiants d’ESO sinó a totes les famílies “perquè no passe que un jove estiga interessat en la Formació Professional i la família li diga que no perquè no està prestigiat”. També s’apel·la a les persones que ja estan fora del sistema educatiu perquè vegen en aquestos estudis una altra eixida, segons ha explicat Marzà.

La celebració d’aquest esdeveniment s’emmarca en un dels quatre eixos d’actuació de la Conselleria en l’àmbit de la Formació Professional. Concretament, en el de prestigiar aquestos estudis, donar-los valor, “que la gent els conega i els reconega, que es veja com una opció de futur”, en paraules del conseller. Els altres tres eixos corresponen a l’ampliació de l’oferta; l’adaptació dels estudis a les necessitats del sector productiu, de la societat valenciana i del territori, i la qualitat i innovació de les formacions, fet que inclou l’augment del nombre de professorat i la millora de l’equipament de què disposen els centres formatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa