Diari La Veu del País Valencià
Ribó hauria optat per Sagunt en lloc de la ZAL del port de València

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha afirmat que ell hauria optat per una zona logística portuària a Sagunt en lloc de reactivar la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València, una zona que, en declaracions de Ribó, ja estava preparada per a això “sense desallotjaments traumàtics com els que es van viure en la Punta”. Així s’ha manifestat aquest dimecres respecte del nou Pla Especial de la ZAL, aprovat recentment per la Comissió Territorial d’Urbanisme.

En aquest sentit, el primer edil ha indicat que “si haguérem de començar de zero, evidentment eixa no seria la nostra opció”. No obstant això, Ribó ha recordat que d’això fa ja vint anys i que “ara s’ha d’abordar la realitat tal com està en este moment, en què la reversió a horta no és possible, però sí la seua recuperació ambiental”.

Al respecte, ha recordat les modificacions del pla exigides per l’Ajuntament de València, com ara l’augment de l’amplària del corredor verd que connecta amb l’Albufera, així com que “es permeten actuacions d’explotacions agroalimentàries molt menys agressives” en l’àrea més allunyada de la mar i que “es protegisca la zona de la Punta”.

Així mateix, Joan Ribó ha comentat que “sembla bastant irreversible” que els terrenys destinats a la ZAL tornen a ser horta “perquè ningú pràcticament en aquestos moments ho està plantejant”. Malgrat açò, ha considerat que “s’han donat passos endavant i en positiu” per a incorporar en el projecte aspectes que no es preveien al principi.

En aquesta línia, ha recordat que quan el projecte va passar per l’Ajuntament es va al·legar perquè en la ZAL “hi haguera uns corredors verds de connexió amb l’Albufera” i perquè la seua extensió, “partida per l’autopista” permetera, en la part “més allunyada de la mar, actuacions d’explotació agroalimentàries que foren menys agressives”. A més, ha defensat que en la zona de la Punta es tinga en compte algun tipus de protecció.

Comparteix

Icona de pantalla completa