Diari La Veu del País Valencià
Bonig celebra 40 anys de convivència en un vídeo gravat amb el seu pare, un històric militant socialista

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha publicat aquest divendres a les seues xarxes socials un vídeo celebrant el 40é aniversari de la Constitució Espanyola amb la seua família, entre la qual es trobava el seu pare, un històric militant socialista.

En el vídeo, adjuntat al perfil personal de Bonig en Twitter, es reflecteixen els principals valors que han propiciat la Carta Magna durant aquestos anys: convivència, progrés, tolerància i concòrdia entre tots els espanyols, per sobre de les ideologies, ha informat el partit en un comunicat.

En l’enregistrament apareixen, a més de la líder del PPCV, els seus pares i la seua germana en la taula de la seua casa familiar a La Vall d’Uixó (la Plana Baixa), on es van reunir aquest dijous per a esmorzar junts amb motiu de la jornada festiva del Dia de la Constitució.

Bonig i els seus familiars coincideixen en la importància de la Constitució malgrat les seues diferències ideològiques, ja que la també diputada popular es va afiliar a Noves Generacions del PPCV en 1999 malgrat que a la seua casa hi havia una llarga tradició d’esquerres.

El seu pare és militant del PSOE des de 1979 i el seu avi va ser empresonat per les seues idees republicanes en la presó franquista de Sant Miquel dels Reis de València, actual seu de la Biblioteca Valenciana.

No obstant això, en el vídeo Bonig i la seua germana recorden com el seu avi li va dir que si aquesta era la seua ideologia i la seua convicció, “que lluitara per això” i, sobretot, “que fóra honrada, que treballara sempre per la gent i que lluitara per allò en què creia”.

L’enregistrament reflecteix que “per sobre dels radicalismes, la crispació i la polarització extrema que semblen obrir-se pas en els últims temps a Espanya, la Constitució representa el bé comú i la sobirania nacional”, han destacat des dels populars.

En el vídeo apareix també el testimoniatge del pare de Bonig, Manuel, qui des de la diferència ideològica amb la seua filla recalca que en la seua casa la Constitució “es va viure amb molta alegria”, atés que consideraven que era “una eina que necessitava aquest país per a estar a l’altura de les democràcies europees”.

Comparteix

Icona de pantalla completa