L'STEPV assegura que la Generalitat s'ha compromés a pagar el professorat pendent el 21 de desembre

El sindicat recorda que hi ha docents que porten tres mesos sense cobrar
/ València
7 desembre 2018 01:00h
La majoria dels centres concertats que separen els xiquets de les xiquetes són d\'inspiració cristiana o pertanyen a entitats vinculades a l\'Església catòlica.

La Generalitat s'ha compromés a realitzar el pagament de la nòmina al professorat pendent el dia 21 de desembre, segons ha indicat en un comunicat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), en el qual han arreplegat el que li han transmés representants de la institució durant la manifestació que han realitzat aquest divendres.

Segons ha indicat el sindicat, des de la Generalitat els han comunicat que l'abonament anticipat "no és possible" però s'han compromés a abonar-lo el 21 de desembre i a solucionar el problema "perquè no torne a passar".

En la concentració del dilluns 3 de desembre, l'Administració s'havia compromès, en una reunió amb una delegació de persones afectades i representants del sindicat, a intentar avançar el pagament de la nòmina el 10 de desembre.

Dimecres passat l'Administració va respondre que aquesta opció no era possible, fet que va motivar la convocatòria d'aquesta nova concentració aquest divendres en la seu de la Conselleria d'Educació.

Mentre durava la concentració, s'han produït dues reunions amb una delegació de persones afectades i de l'STEPV amb el director general de Personal, Ximo Carrión, i amb el vicesecretari d'Educació, José Villar, que s'ha disculpat pels impagaments i ha explicat que s'ha reforçat el personal de nòmines perquè totes les persones afectades cobren el 21 de desembre tot el que es deu, juntament amb la resta de professorat.

Posterioment, ha eixit el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, a demanar disculpes per la situació i també ha explicat que s'està treballant perquè no torne a passar. A més, també s'ha manifestat en aquestos termes en una piulada des del seu perfil de Twitter.

Des de l'STEPV han recordat que hi ha persones que porten tres mesos sense cobrar i la situació està arribant "a un punt límit" perquè han de pagar les factures i les hipoteques corresponents. 

A la concentració també han acudit els auxiliars de conversa, que tampoc no han cobrat. Aquestes persones s'han reunit amb el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, de qui depén la gestió d'aquest personal. Segons ha explicat, cobraran el pròxim 10 de desembre.

L'STEPV ha instat l'Administració a solucionar aquestos impagaments i a complir el seu compromís que no tornarà a passar. El sindicat estarà atent als treballs que ja s'han iniciat perquè es modifique el procediment i el programa informàtic que ha creat tants problemes en la gestió de les nòmines, com han explicat des de l'Administració.

next