Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra celebren que el País Valencià ja no siga el paradigma de la corrupció del PP

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que el País Valencià ha passat de ser “el paradigma de la corrupció i del malbaratament” al de “la solidaritat i l’avanç social”. Puig ha fet aquestes declaracions a l’Alcora (l’Alcalatén) amb motiu de la celebració aquest diumenge, 9 de desembre, del Dia Internacional contra la Corrupció. El president ha subratllat en aquest sentit que al País Valencià “les coses han canviat absolutament”.

“Crec que evidentment hi ha hagut un canvi de paradigma en la Comunitat”, ha assenyalat el cap de l’executiu, que ha afegit que ara mateix “encara estem vivint el que és l’herència d’aquest temps passat, en què hi ha hagut una desfeta molt gran respecte a la reputació de la Comunitat”. “Hi ha moltes persones dels antics governants que estan en processos encara oberts, però tot i això la Comunitat Valenciana està vista des d’Espanya i a tot Europa com una regió de progrés, d’avanç social i de cohesió”, ha destacat.

En els mateixos termes s’ha pronunciat la coportaveu de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha subratllat que “hem superat l’emergència democràtica en la qual ens ha situat la corrupció del PP amb mesures de prevenció, transparència i bon govern”.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Corrupció, Oltra ha valorat les pràctiques i mesures impulsades per l’Administració valenciana des de 2015, unes polítiques que “han aconseguit revertir la danyada hipoteca reputació de la Comunitat”. “Hem posat les bases per a un territori regenerat democràticament i que té mecanismes suficients per a defensar la democràcia dels corruptes i dels corruptors”, ha afirmat en un comunicat.

Segons Oltra, “quan en 2015 vam arribar al govern teníem dues grans emergències a atendre: l’emergència social però també l’emergència democràtica que suposava començar a governar després de 20 anys del Partit Popular”, ha indicat. El PP, denuncia la coportaveu de Compromís, “havia podrit totes les institucions, havia instal·lat la corrupció i el robatori de manera sistèmica i sistemàtica en totes les institucions”. “Robava els diners dels valencians i aquestos diners no estaven per a atendre l’educació, la sanitat, els serveis socials o l’atenció a la dependència”, ha afirmat.

Oltra ha lamentat que “la nostra Comunitat era coneguda per la corrupció que s’havia instal·lat a les nostres institucions i aquesta mala reputació danyava greument el nostre territori i les nostres oportunitats”. “Després de tres anys i mig, des de la Conselleria de Transparència hem posat en marxa múltiples mesures que ara són exemple de bones pràctiques a la resta d’Espanya i a l’estranger”, ha explicat. Ha posat com a exemples el portal de Transparència, el Codi de Bon Govern, la Llei de Lobbies, la Llei de Responsabilitat Social per a implicar les empreses en el bon govern i el sistema d’alertes contra la corrupció (SATAN).

La vicepresidenta afirma que estan “satisfets d’haver cobert dos grans objectius en la lluita contra la corrupció: per una banda, netejar les institucions de polítics corruptes; per l’altra, posar en marxa mecanismes de manera que no torne a passar mai més en aquesta Comunitat que ens hagem d’avergonyir dels nostres governants i de la seua corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa