Diari La Veu del País Valencià
Els peatges de les autopistes ‘rescatades’ s’abaixaran el 30% en 2019 per a impulsar l’ús d’aquestes vies

Els peatges per a l’ús de les autopistes que van fer fallida, entre elles la circumval·lació d’Alacant, baixaran una mitjana del 30% a partir del 15 de gener. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de Foment, José Luis Ábalos, qui ha explicat que amb aquesta mesura preveuen impulsar la utilització d’aquestes vies i, per tant, elevar els ingressos.

Les nou vies ‘rescatades’ són les quatre radials de Madrid (R-2, R-3, R-4 i R-5), l’Eix Aeroport, la Madrid-Toledo, l’Ocaña-La Roda, la Cartagena-Vera i la circumval·lació d’Alacant. Recentment, el Consell de Ministres va aprovar un reial decret-llei per a donar cobertura legal al cobrament de peatges per part de la Societat Estatal d’Infraestructures del Transport Terrestre (Seittsa), organisme depenent de Foment que ha assumit l’explotació d’aquestes vies.

“Reduirem el peatge un 30% a partir del 15 de gener de 2019”, ha dit Ábalos en un fòrum organitzat per el Economista en què ha assegurat que l’objectiu és promocionar el seu ús i així recaptar més diners. A més, permetrà millorar la mobilitat, així com aprofitar aquestes infraestructures, segons el ministre, qui ha afegit que confia que aquesta mesura servisca per a avançar en la reflexió per part de les forces polítiques sobre el futur del finançament de les vies d’alta capacitat –autovies i autopistes–.

Aquest anunci arribà l’endemà de conéixer-se que el preu mitjà del peatge de les autopistes que conformen la xarxa estatal s’apujarà un 1,67% a partir de l’1 de gener de 2019, segons van informar a Europa Press fonts del sector.

Comparteix

Icona de pantalla completa