Diari La Veu del País Valencià
Air Nostrum i els treballadors acorden limitar al 20% la producció externalitzada

Air Nostrum i el sindicat Sepla han aconseguit un acord amb el qual es limita o regula al 20% el nombre d’avions i al 23,5% les hores de vol que pot externalitzar la companyia a altres empreses en el servei d’Ibèria regional. Aquest acord, que ha sigut confirmat per l’aerolínia, ha de ser ratificat pels afiliats al sindicat de pilots en assemblees que se celebraran la setmana vinent, segons ha informat a EFE el portaveu de Sepla, Antonio Marí.

L’externalització de la producció va ser el motiu que va desencadenar la vaga de tres dies que van protagonitzar els pilots al novembre i durant la qual ambdues parts van començar unes negociacions que han conclòs amb aquest acord aconseguit en el SIMA (Servei de mediació i arbitratge) de Madrid el passat dia 7, han informat aquest dimecres fonts de Sepla.

La regulació assenyala un màxim del 20% del nombre d’avions que la companyia podrà externalitzar de la seua producció, la qual cosa suposa que si abans d’aquesta limitació es desviaven a altres empreses huit avions, ara en seran desviats sis. Per a Sepla, aquest percentatge ha sigut el màxim que s’ha pogut aconseguir de l’aerolínia en una negociació que comporta descartar per part del sindicat qualsevol mobilització per aquests motius i “tancar aquest capítol”.

Comparteix

Icona de pantalla completa