Diari La Veu del País Valencià
La coordinadora en defensa de les pensions convoca una mobilització que emule la dels jupetins grocs francesos

La Coordinadora Estatal per la defensa del Sistema Públic de Pensions ha cridat els valencians i tots els moviments socials a “eixir dissabte que ve al carrer”, emulant als jupetins grocs francesos, per a “parar aquesta degradació de tots els drets i llibertats que patim en els 10 últims anys”.

El portaveu de la Coordinadora a València, José García, acompanyat pel portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, José Luis González, i la representant de la plataforma per les pensions públiques a la Ribera Alta, Amelia Blánquez, han donat aquest dimecres una roda de premsa per a presentar aquesta mobilització, convocada en tot l’Estat, i que a València eixirà a les 11.30 hores de la Plaça de Sant Agustí. Hi haurà també marxes a les principals ciutats del País Valencià.

García ha realitzat una crida a tota la societat per a sumar-se a aquesta “causa comuna” perquè els drets socials estan “en perill” i ha assenyalat que aquesta protesta inicia “una marxa en comú” amb els moviments socials que tindrà continuïtat l’any vinent amb més accions conjuntes.

Sobre aquest tema, ha advertit que hi ha un “interés manifest” dels poders econòmics a implantar els plans de pensions privats perquè, “com sempre que veuen una necessitat social, ho converteixen en un negoci”. En eixe sentit, ha constatat que “no hi ha hagut cap reforma tan nociva” com la reforma de 2011 i ha advertit que si no es modifica, les pensions en 2027 baixaran un 30%.

Per això, ha recalcat que la Coordinadora lluita per les pensions de les generacions futures perquè són “una columna essencial” de l’Estat de Benestar, ja que hi ha 9 milions de pensionistes i el 25% de les llars depenen d’alguna manera dels pensionistes.

Per part seua, el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, José Luis González, ha mostrat el seu suport a la Coordinadora perquè “fa falta unir lluites” dels moviments socials per a “canviar les polítiques socials d’aquest país”. Així, la Coordinadora ha mostrat la seua oposició als plans de pensions privats, que “financen els pobres perquè els gaudisquen els rics”; els plans de pensions d’empresa, “dissenyats clarament contra el sistema públics”, i les entitats de previsió social voluntàries, que “buiden de contingut el nostre sistema públic de pensions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa