Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats amenacen amb vagues en hostaleria si no s’apujen els salaris

UGT i CCOO PV han anunciat mobilitzacions i protestes en el sector de l’hostaleria durant el mes de desembre que aniran “en augment”, amb l’amenaça de la vaga el mes de març, si no hi ha una “resposta clara” del sector, amb l’actualització salarial, que no es produeix des de “fa més de quatre anys”, i la renovació del conveni.

Aquest divendres, 14 de desembre, de 12.30 a 14.30 hores, es produirà la primera concentració al carrer Hernán Cortés de València, enfront de la Taperia Hispània, ja que és el negoci que regenta el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València, Manuel Espinar, avancen les dues organitzacions sindicals en un comunicat.

Malgrat els “bons resultats” dels últims anys en el sector, amb xifres “molt positives” en els comptes de resultats de les empreses, els sindicats han advertit que els treballadors segueixen amb salaris de “fa més de quatre anys” perquè “el conveni actual ve de fa una dècada (2008-2011) i l’última actualització salarial que va haver-hi va ser en 2014 i mínima”.

Després de la “insistència” d’UGT i CCOO per a renovar el conveni i actualitzar salaris, enguany s’ha produït la reobertura de les negociacions, en el que consideren un “any perdut en reunions sense acords, a causa principalment de les pretensions empresarials de reduir drets i salaris”.

Les seues exigències empresarials són la creació d’una nova categoria per a les noves contractacions amb un salari inferior a l’actual; un augment salarial del 5% distribuït en quatre anys, 2018-2021; l’eliminació de complements per malaltia, i noves taules salarials per categories d’establiment amb “augments salarials inferiors als que es pacten”.

Els sindicats consideren que la “burla” de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de València als treballadors “es va consumar” el 28 de novembre, quan es va proposar una reunió “per a més d’un mes després, segons ells per problemes d’agenda”, cosa que veuen com a “vergonyosa”. De fet, al seu judici, “no és més que una estratègia de dilació que deixa clares les intencions de la Federació d’Empresaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa