Diari La Veu del País Valencià
Benissa s’alça contra l’abocament de tovalloletes pel vàter després de detectar ombrosos embossos

L’Ajuntament de Benissa inicia una campanya de conscienciació cívica destinada a pal·liar el problema generat per l’abocament de tovalloletes higièniques al vàter. Aquesta campanya sorgeix després d’haver detectat nombrosos punts al municipi que pateixen embós en la xarxa general de clavegueram com a conseqüència de l’abocament d’aquest tipus de residus, no degradables, al vàter d’habitatges del poble.

Des del consistori remarquen que aquest problema, ja detectat en moltes ciutats i pobles valencians, sorgeix com a conseqüència de la confusió generada amb aquest tipus de material, que els usuaris entenen que es desfà amb facilitat, ja que porten l’etiqueta ‘biodegradable’. Tot i això, “es converteix en un problema per a les xarxes de clavegueram i, per extensió, per a les nostres platges i costes, que veuen com aquestos abocaments acaben arribant al fons marí”, lamenten.

Aquest producte és un element molt utilitzat en l’àmbit domèstic però es desconeix en gran manera que pot tardar fins a 100 anys a degradar-se i desaparéixer, per la qual cosa es converteix, en molts casos, en un enemic tan nociu com el plàstic, a més de suposar el consum d’importants recursos municipals per a la seua gestió i eliminació.

La campanya de l’Ajuntament comptarà amb l’ús de diferents mitjans i canals i tractarà de posar de manifest aquest problema entre el veïnat. Xavi Tro, responsable de la Regidoria de Cicle Hídric, demana a “totes i tots la màxima col·laboració possible i l’ús responsable d’aquestos elements que perjudiquen d’una manera important l’estat de les nostres connexions soterrànies i influeixen d’una manera nefasta en el cicle artificial de l’aigua, que acaba contaminant encara més la nostra mar en particular i el nostre planeta en general”.

Comparteix

Icona de pantalla completa