Diari La Veu del País Valencià
Un altre repartidor denuncia Deliveroo per acomiadament improcedent

Un repartidor de l’empresa Deliveroo ha presentat una denúncia contra la companyia per un suposat acomiadament improcedent, produït segons el denunciant després de començar a treballar amb una companyia de la competència, Uber Eats, per a tractar d’incrementar els seus ingressos.

Segons ha informat Intersindical Valenciana, aquest matí s’ha produït sense èxit un acte de conciliació entre el treballador acomiadat i l’empresa, que no ha desplaçat cap representant legal a aquest tràmit. En opinió de Marco Llerena, responsable d’Intersindical, “es tracta d’un acomiadament improcedent realitzat a un fals autònom, un cas similar al resolt el passat mes de juny de forma favorable a un altre repartidor”.

El denunciant, Manuel Ángel Cabo, va tindre en els repartiments de Deliveroo la seua única font d’ingressos entre juliol de 2017 i octubre de 2018 i cobrava al voltant de 3,50 euros per cada lliurament, segons ha explicat en declaracions a EFE. “L’empresa únicament m’assignava unes 20 hores setmanals i així era impossible cobrir les despeses de gasolina i de manteniment de la moto, a més de la quota d’autònom”, detalla Cabo.

Cabo denuncia que l’empresa el va obligar a comprar una jaqueta, una borsa tèrmica i un calaix retolats amb la marca de la companyia per a efectuar els repartiments “a pesar que es tracta d’un material necessari per al repartiment i que damunt els feia publicitat”. “No tenien per què cobrar-m’ho”, lamenta el repartidor. El conflicte amb l’empresa, segons la versió del denunciant, va arribar quan va optar per treballar també per a una altra empresa de repartiment, Uber Eats, amb la qual obtenia “quasi el doble de benefici pels mateixos serveis”, de manera que va deixar d’atendre comandes de Deliveroo.

“Açò va suposar que em desconnectaren de la seua xarxa i m’impediren seguir treballant amb Deliveroo. Si realment fóra un autònom, podria haver deixat d’atendre comandes sense cap conseqüència”, explica Manuel Ángel Cabo, que, a més, insisteix en el fet que l’empresa a la qual ha denunciat no li pagava les hores “encara que estiguera tres hores sense rebre comandes” ni abonava un “quilometratge real”. Deliveroo encara no s’ha pronunciat al voltant del fet.

Comparteix

Icona de pantalla completa